Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 09-04-2010

Politie pakt Tilburger op na bedreiging beveiligingsmedewerker

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur bij het Centraal Station aan de Spoorlaan een 23-jarige Tilburger opgepakt. De man wordt ervan verdacht een beveiligingsmedewerker met de dood te hebben bedreigd. Agenten namen poolshoogte na een ontvangen melding. Bij het station werden ze aangesproken door het slachtoffer. Hij vertelde dat de Tilburger hem woordelijk met de dood had bedreigd nadat hij hem aangesproken had op zijn gedrag. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich op het perron vervelend in de richting van andere mensen. Hij sprak anderen aan, schreeuwde en maakte slaande bewegingen. Op het bureau troffen agenten in zijn kleding een vals biljet van 50 Euro aan. De man is ingesloten.

Tilburger bedreigt flatbewoner

TILBURG - De politie heeft gisteravond om 20.30 uur in de Europalaan een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 26-jarige medebewoner van een flat te hebben bedreigd. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer trof gisteravond bij de centrale toegangsdeur van het flatgebouw de 47-jarige man. Tussen beiden ontstond een
woordenwisseling waarbij de verdachte twee pinnen uit zijn zakken haalde. Hij dreigde het slachtoffer neer te steken en maakte daarbij stekende bewegingen met de pinnen. Het lukte de 26-jarige de steken af te weren en weg te gaan. De politie trof vervolgens na de melding de verdachte thuis aan.

Veelpleger aangehouden na stelen fiets

TILBURG - Agenten van het veelplegersteam hebben gistermiddag rond 14.00 uur op de Lange Schijfstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal fiets. De man, die bij de politie te boek staat als actieve veelpleger is op het bureau volgens protocol in verzekering gesteld.

Agenten van het veelplegersteam zagen gistermiddag in de Dr. Willem Dreeshof de ambtshalve bekende Tilburger lopen. Hij liep richting een fietsenstalling bij een winkel aan de Trouwlaan. De agenten zagen dat de man vanuit de stalling een afgesloten damesfiets pakte en daarmee wegliep. Enkele meters verder forceerde hij het slot het reed weg richting Korvelseweg. Ter hoogte van de Lange Schijfstraat blokkeerden de agenten hem de weg en namen hem mee naar het bureau.

Tilburger verdacht van betrokkenheid aan inbraak

HILVARENBEEK - De politie heeft gisterochtend in de Doelenstraat een 27-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak die gisternacht plaats vond in een horecagelegenheid aan de Paardenstraat. Bij de inbraak werd onder andere een kluis buit gemaakt. De Tilburger is in het belang van het onderzoek in
verzekering gesteld.

Agenten kregen gisterochtend de melding van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Paardenstraat. Gelijktijdig kwam er een melding binnen dat in de Kapittelstraat een man zich verdacht gedroeg. Een getuige meldde dat de man zich schuil hield bij bosschages. De politie spoedde zich ter plaatse en trof de man aan. Bij het zien van de agenten zette hij het op een lopen. Samen met een behulpzame getuige lukt het de politie hem in de Doelenstraat aan te houden. Bij de Tilburger troffen de agenten een koffer aan met een kluis die na onderzoek afkomstig bleek te zijn uit de horecagelegenheid aan de Paardenstraat. In de bosschages waar de man zich schuil hield vonden agenten een breekijzer. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke mededaders.

Politie arresteert Tilburger na bedreiging parkeercontroleur

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op de Korvelseweg een 31-jarige Tilburger gearresteerd voor bedreiging van een
parkeercontroleur van de gemeente Tilburg. De controleur kreeg rond 10.15 uur woorden met de Tilburger naar aanleiding van een
parkeerbekeuring. De Tilburger was het niet eens met de boete die hij ontving. Tijdens het gesprek richtte hij zijn woede op de ambtenaar. Hij sloeg haar tegen haar arm en dreigde haar de mishandelen.
Gewaarschuwde agenten spoedden zich naar de Korvelseweg. Ze troffen de man aan in een coffeeshop waar hij werd aangehouden. De controleur deed aangifte.

Auto weg na inbraak woning

TILBURG - De politie onderzoekt een inbraak die afgelopen nacht plaats gevonden heeft in een woning aan het Makkumplein. Er werd onder andere een auto, een volkswagen Golf, zwart van kleur voorzien van het kenteken 35-JSH-7 buit gemaakt.

De 48-jarige bewoner bemerkte vanochtend de inbraak en belde de politie. Agenten stelden een onderzoek in en troffen geen braakschade aan, aan het pand. De dader(s) zijn vermoedelijk via de flippermethode binnen kunnen komen. Uit de woning werden diverse goederen, waaronder een laptop en autosleutels weggenomen. Met de sleutels lukte het de dader(s) de auto, die op de oprit geparkeerd stond weg te nemen. Het voertuig staat landelijk gesignaleerd.

Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Politie treft fietsster aan op A58

TILBURG - De politie reden gisteravond rond 23.30 uur na een ontvangen melding naar de Rijksweg de A58 na een ontvangen melding dat er een fietsster was gesignaleerd. Bij de afslag Tilburg West troffen ze een 44-jarige Tilburgse vrouw aan. Tijdens het gesprek wat volgde vertelde ze het al vreemd te vinden dat er zo vaak naar haar getoeterd werd. Ze begreep dat het niet verstandig was daar te fietsen. De agenten gaven haar een lift naar een veilige locatie. Voorzien van een bekeuring kon ze vervolgens haar weg vervolgen.

Buschauffeur slachtoffer van diefstal met geweld

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal met geweld waarbij een 43-jarige Veolia buschauffeur het slachtoffer werd. Het slachtoffer liep daarbij geen letsel op.

Vanmorgen even na 08.00 uur ontstond er in de bus aan de Prof. Van Buchemlaan een woordenwisseling tussen de chauffeur en een klant over een ongeldig vervoersbewijs van de klant. Tijdens deze
woordenwisseling bedreigde de klant de chauffeur woordelijk met de dood. Hij griste vervolgens een aantal strippenkaarten weg en vluchtte te bus uit. De chauffeur probeerde de verdachte tegen te houden en liep achter hem aan. Tijdens het vastpakken duwde de verdachte hem weg waarbij het slachtoffer ten val kwam. De verdachte koos vervolgens het hazenpad. De politie zocht na de melding in de omgeving en zette daarbij het middel SMA - Alert in. Dit resulteerde niet in een aanhouding.

Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan Tilburgse zaak

TILBURG - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een diefstal met geweld die op 30 december jl. plaats vond bij een supermarkt in Tilburg. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 12 april 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 13 april 2010 om 17.00 uur.

Op bijna de laatste dag van 2009, namelijk 30 december, wordt een winkeldiefstal in de Jumbo in Tilburg gepleegd. En daarbij heeft een beveiliger echt heel veel geluk, want bijna had de man het niet na kunnen vertellen.
Drie mannen van buitenlandse afkomst stelen een aantal flessen drank en kunnen hiermee de winkel uitkomen. Buiten worden ze echter door de beveiliging en een medewerker van de zaak ingehaald en aangesproken,. Er ontstaat een vechtpartij, waarbij één van de daders, tot twee keer toe, de beveiliger met een volle drankfles op zijn hoofd probeert te slaan.
Eén van de drie daders kan aangehouden worden. De twee anderen slaan op de vlucht.
Maar ze staan op de bewakingsbeelden en we willen graag weten wie het zijn.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-04-2010 11:23 | © Regio Midden en West Brabant |