Gemeente Vlieland

Beroep tegen aanslag watersysteemheffing door Wetterskip Fryslân

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 maart 2010 besloten in beroep te gaan bij de rechtbank Leeuwarden tegen de door het Wetterskip Fryslân opgelegde aanslag watersysteemheffing. Alle eigenaren van onroerend goed op Vlieland hebben de afgelopen maanden een dergelijke aanslag thuisgestuurd gekregen (brief plus acceptgiro van Hefpunt).

Het door het college ingestelde bezwaar tegen de aanslag is ongegrond verklaard. Dat is de uitkomst van alle bezwaarprocedures die door eigenaren van onroerend goed tegen de aanslag zijn aangespannen. In reactie daarop heeft het college besloten bij de bestuursrechter in Leeuwarden beroep aan te tekenen. Bij het opstellen van het beroepsschrift heeft het college zich laten adviseren door een ter zake deskundig advocatenkantoor uit Groningen.
Aan andere eigenaren van onroerend goed op Vlieland die in beroep willen komen tegen de aanslag watersysteemheffing door Wetterskip Fryslân en van wie het daartegen ingediende bezwaar ongegrond is verklaard, stelt het college het namens haar opgestelde beroepsschrift beschikbaar. U dient wel zelf beroep in te stellen bij de rechtbank maar u kunt daarbij gebruik maken van de argumenten die het college heeft gebruikt in haar beroepsschrift. Een afschrift van ons beroepsschrift is te verkrijgen bij de heer R.A. Lanting. Wanneer u hem een e-mail stuurt (r.lanting@vlieland.nl) zal aan u een digitale versie van het beroepsschrift worden toegestuurd.