Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 09-04-2010

Verdachte insluiping aangehouden

SOEST De politie heeft op donderdagavond 8 april rond 22.50 uur op aanwijzing van een alerte getuige een verdachte van een insluiping aangehouden. Enkele uren voor de aanhouding ontving de politie de melding dat een man zomaar in een keuken van een woning aan de Hartweg was binnengelopen. In de keuken bevonden zich twee jonge kinderen die de ouders alarmeerden. De brutale dief had inmiddels in een handtas gegraaid en was gevlucht met een portemonnee. Hij werd in de omgeving niet meer aangetroffen.

Enkele uren later werd gezien dat een onbekende man in een tuin bij een woning aan de Koninginnelaan rondliep. Op basis van het signalement werd de verdachte door de toegesnelde agenten op deze locatie gezien terwijl hij net in een auto stapte. Daarop werd hij aangehouden. Tijdens zijn fouillering werd buit van de eerdere insluiping aan de Hartweg aangetroffen. De bestuurder van de auto een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had ook nog een boete openstaan.

De politie doet nader onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Loslopende honden

SOESTERBERG De politie kreeg op 8 april rond 14.45 uur meerdere meldingen van passanten dat op de Amersfoortsestraat (N237) twee honden losliepen. Bestuurders melden dat zij al flink voor de beesten moesten remmen omdat de honden midden op de weg liepen. De betreffende eigenaren kwamen ook ter plekke en ontfermden zich over de honden die ontsnapt waren.

Schieten met luchtdruk geweer

EEMNES Op 8 april rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat een persoon vanuit een raam van een woning aan de Ruwbeemd aan het schieten was. Hier zagen de agenten een 18-jarige man met een luchtdrukgeweer op schuurtjes van de buren schoot. Daarop werd de bewoner aangesproken. Het geweer en de loden kogeltjes zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen diefstal straatnaamborden

SOEST De politie ontving op 8 april rond 21.00 uur de melding dat drie personen de naambordjes van de A.P. Hilhorstweg aan het stelen waren. Op aanwijzing van getuigen troffen de agenten de drie verdachten in een autobusje aan in de omgeving. In de bus werden de drie naamborden aangetroffen. Daarop werd het drietal een 21-jarige en een 31-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Bussum aangehouden voor diefstal en baldadigheid. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken bij de 31-jarige bestuurder werd hij bovendien aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij bleek bij een blaastest 505 ug/l te blazen en kreeg een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.