Politie Zaanstreek-waterland

Fietsendieven aangehouden

Zaandam, 09-04-2010 o De politie heeft donderdagmiddag twee Zaandammers van 24 en 20 jaar aangehouden omdat ze fietsen zouden stelen op de Gedempte gracht in Zaandam.

Rond 14.00 uur zagen getuigen dat de mannen zich verdacht gedroegen bij geparkeerde fietsen in het centrum van Zaandam. Ze probeerden namelijk bij verschillende fietsen de sloten open te maken. De politie werd gebeld en er werd een goed signalement doorgegeven. Meerdere agenten gingen op zoek naar de verdachten.
In het centrum van Zaandam. Een van de verdachten werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets probeerde open te maken met een valse sleutel. Agenten hielden de man aan en namen de valse sleutel inbeslag. Bij de fouillering bleek de man ook in het bezit van cocaïne te zijn. De andere verdachte werd aangehouden omdat hij aan het opgegeven signalement voldeed. Ook hij was in het bezit van een loper waarmee sommigen fietssloten geopend kunnen worden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.