Gemeente Delft

¤ 100.000 subsidie voor Kunst in de Wijken, Delft

Fonds 1818 stelt 100.000 euro beschikbaar aan Bureau Kunst in de Wijk voor organisatie en uitvoering van het vernieuwde programma Kunst in de Wijken. Fonds 1818 ondersteunt hiermee de resultaten van het integrale programma van de gemeente Delft, waarbij vele nieuwe verbindingen tussen bewoners, maatschappelijke en culturele organisaties en kunstenaars tot stand zijn gekomen.

Bureau Kunst in de Wijk wordt door en in De VAK (centrum voor de kunsten) gerealiseerd. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van de al bestaande expertise en de rol die De VAK al jaren lang heeft in het KidWprogramma. Sinds 2002 organiseert en initieert De VAK projecten voor KidW als Wijktheater Delft (IkVrouw- 2009, DelftGist!-2006), VertelProject Delft (Ik mis je zo-2009, WippolderExpress-2006) en Muziek in de Wijk (De Zingende Flat-2007, MuziekPickNick Tanthof-2009).

Het nieuwe bureau zal naast het organiseren en uitvoeren van een tweejarig programma, zorgen voor een grotere zichtbaarheid, overdragen, verzamelen en ontwikkelen van kennis en het adviseren van gebruikers en professionals over het opzetten van een van de landelijke werkplaatsen onder de naam CAL XL (Community Art Lab).

Het Delftse Kunst in de wijkenprogramma heeft meer mensen in staat gesteld om te ontdekken wat kunst te bieden heeft en heeft de kunst in staat gesteld om meer betekenis te krijgen. Het Bureau Kunst in de Wijk wil dit resultaat de komende twee jaar consolideren en uitbreiden en zodoende nog steviger verankeren in de Delftse samenleving.

Noot voor de redactie (