Gemeente Leeuwarden

Nestkasten in Huizum-West bieden vogels broedplaats

Bron: Gemeente Leeuwarden (06-04-2010)

Annet Flapper heeft een Wijkwaardebon gekregen voor haar idee om nestkasten op te hangen in de wijk Huizum-West. Door vogels een broedplaats te bieden, hoopt zij dat er meer vogels in de wijk komen.

"Ik hoorde van De Vogelwacht dat vogels steeds vaker geen plaats kunnen vinden om te nestelen. Door de huidige manier van bouwen en renoveren is het voor vogels moeilijk om een broedplaats te vinden", legt Annet Flapper de aanleiding voor het indienen van haar Wijkidee uit. Ze hoopt door het ophangen van nestkasten en het leggen van een aantal speciale dakpannen, onder meer mussen en gierzwaluwen aan te trekken. Waarschijnlijk worden de nieuwe broedplaatsen dit jaar geplaatst zodat de vogels volgend jaar kunnen nestelen.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën.