Politie Gelderland-Midden

Duo overvallen door onbekende man: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 9-4-2010 13:21:46

NIJKERK- Een 19-jarige man uit Amersfoort en een 26-jarige man uit Nijkerk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 9 april onder bedreiging van een steekwapen overvallen door een nog onbekende man. Niemand raakte gewond bij het incident.

De twee mannen stonden rond kwart voor èèn op de rotonde op de Chopinlaan te praten toen er vanuit het Paasbos een onbekende man aan kwam gelopen. De man vroeg het tweetal onder bedreiging van een steekwapen om geld. De man zou er vandoor zijn gegaan in de richting van het Paasbos toen hij een onbekend geldbedrag en een SIM kaart had buitgemaakt. Het duo meldde daarop direct het voorval bij de politie. De slachtoffers verklaarden dat ze kort na de beroving een oude Renault Clio voorbij zagen rijden. Het is mogelijk dat de bestuurder van deze auto iets heeft gezien. De politie is dan ook op zoek naar deze bestuurder.

Signalement
De mannen verklaarden dat de onbekende een blanke man was van ongeveer
1 meter 80 lang en hij zou tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. De man zou een breed postuur hebben en zeer kort donker haar. Hij zou een zwarte sweater met capuchon hebben gedragen met aan de voorzijde een witte grote afbeelding. De politie roept getuigen op die iets hebben gezien of gehoord. U kunt de politie bellen via 0900-8844. Ook kunt u uw informatie anoniem kwijt via 0800-7000.
(038613)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---