Gemeente Voorschoten

coalitieprogramma

Presentatie nieuwe coalitieprogramma

gemeentehuis Vrijdag 9 april presenteerden de beoogde wethouders van de gemeente Voorschoten hun coalitieakkoord. Freddy Blommers van ONS Voorschoten en Inge Adema-Nieuwenhuizen van de VVD hebben zich beschikbaar gesteld voor het wethouderschap.

Onder leiding van formateur Helma Neppérus zijn ONS Voorschoten en de VVD het eens geworden over een coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Om te laten zien dat in deze financieel krappe tijden de politiek het voorbeeld moet geven, wordt het aantal wethouders teruggebracht van drie naar twee. Neppérus is trots op het bereikte resultaat: "Er ligt een goed programma en zowel Freddy als Inge hebben de kwaliteiten om dit programma uit te voeren."

Freddy Blommers is acht jaar raadslid en was steeds lijsttrekker, eerst voor D66 en nu voor de lokale partij ONS Voorschoten. Inge Adema was lijsttrekker voor de VVD bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Voor het nieuwe college ligt er een zware opgave. Freddy Blommers: "Er moeten keuzes worden gemaakt. Dat betekent dus ook pas op de plaats maken met nieuwe projecten. De zaken afhandelen waartoe eerder is besloten, zal al zwaar genoeg zijn." Inge Adema: "De bezuinigingsopgave is enorm, toch mag de dienstverlening naar de inwoners daar absoluut niet onder lijden. Het is een uitdaging, maar wij zijn er klaar voor!"

Extra raadsvergadering
Op maandag 19 april om 20.00 uur vindt er een debat plaats over het coalitieprogramma en worden de wethouders benoemd. Vervolgens neemt de gemeenteraad afscheid van de vertrekkende wethouders.

Eerste vergadering van het college van b&w
Op dinsdag 20 april heeft het nieuwe college van burgemeester en wethouders haar constituerende vergadering.

Afscheid oude wethouders
Hester Tjalma, Bruno van Dunné en Marijke Kleijweg nemen op woensdag 21 april van 16.00 tot 19.00 uur afscheid in de Duivenvoordezaal van de Gouden Leeuw. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het coalitieprogramma kun je hier lezen of haal een exemplaar bij het team Communicatie, kamer 24.

* 9 april 2010