Tom Coronel

9 April 2010
Tom Coronel met vernieuwde Spyker in eerste LMS race

Voor het zesde jaar op rij zal Spyker Squadron deelnemen aan de Le Mans Series. Het team uit Zeewolde zal dit jaar met een volledig nieuw kleurenschema rijden. Spyker zal wederom aan alle vijf ronden van de Le Mans Series deelnemen en daarnaast ook in juni de 24 Uren van Le Mans rijden.

In de Le Mans series en op Le Mans zal Spyker Squadron in de zwarte en rode kleuren van de nieuwe partner Convers Group rijden. Daarnaast heeft Spyker Squadron voor het komende seizoen TW Steel en Arai Helmets als nieuwe team suppliers aan zich kunnen binden. Op het Circuit Paul Ricard HTTT zal de Spyker C8 Laviolette GT2R met het startnummer 85 voor het eerst in een nieuwe configuratie starten. Naar het reglement is de inhoud van de motor vergroot naar 4.0 liter en is het gewicht van de wagen nu 1245 kilogram. Daarnaast zal de wagen op 2 bredere achterwielen staan en is er in combinatie met het gewicht een grotere restrictor geplaatst.

In Frankrijk zal Tom Coronel zich bij Peter Dumbreck en Jeroen Bleekemolen voegen. Het wegvallen van de WTCC race in Mexico maakt het voor Spyker Squadron mogelijk om alle drie de coureurs te laten rijden als voorbereiding op de 24 Uren van Le Mans. De lengte van de race maakt het een ideale generale repetitie voor de klassieker in juni.

Peter van Erp, Directeur Spyker Squadron: We zullen de vrije trainingen op vrijdag gebruiken om de nieuwe configuratie van de auto beter te leren kennen, daarna kijken we waar we staan. Tijdens de winterperiode hebben we de wagen geüpdate en dat is de reden waarom we niet hebben deelgenomen aan de officiële testdagen in maart. Ik ben blij dat we alle drie de coureurs kunnen gebruiken in Paul Ricard. Dit geeft ons de kans om ze samen te laten rijden en ze verder op elkaar te laten inspelen voordat we naar Le Mans gaan.

Jeroen Bleekemolen: Ik heb er heel veel zin in. Het is nog niet zo makkelijk te zeggen waar we staan omdat we niet hebben getest, maar de auto was vorig jaar op het einde van het seizoen heel erg goed. De competitie is extreem in GT2, dus makkelijk zal het niet worden. Ik denk dat we echter een heel goed team hebben; zowel de rijders als de mensen die in het team zelf werken. We zullen heel constant ons werk moeten doen en dan moeten we in zon lange race toch heel ver kunnen komen.

Tom Coronel: De competitie is een stuk groter geworden, maar voor de competitie zijn we nooit bang geweest. In denk dat wij het nu echt van onze sterkte moeten hebben, dat we drie goede rijders hebben. Dat is onze kracht ten opzichte van de rest van de teams. Nou zijn er natuurlijk teams waar ze ook hele sterke rijders hebben, maar ik denk dat Peter (van Erp) toch wel een van de beste line-ups heeft. Laten we dit jaar maar weer gewoon de underdog zijn. Tussen de Ferraris, de Porsches en alle fabrieksjongens toch dat kleine automerk Spyker, exclusief en speciaal. En dat zullen we het ook weer maken!

De eerste vrije training voor de 8 Uren van Le Castellet staat voor vrijdag middag op het programma. De race zal zondagmorgen om 11:00 starten. Eurosport en Eurosport 2 zenden rechtstreeks gedeeltes van de race uit.