VLC behoort bij Beste Werkgevers van 2010


CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20100409 -- Gisteravond is de Lijst van Beste Werkgevers bekend gemaakt door het Great Place To Work Institute in Amsterdam. VLC viel in de prijzen in de categorie Small & Medium Enterprises, organisaties van 50 tot 250 medewerkers, en mag zich daarmee tot de Beste Werkgevers van 2010 rekenen. Directeur Mathijs Kreugel is trots en ziet de prijs als een stimulans om in het komende jaar te blijven groeien als werkgever.

Elk jaar produceert het Great Place to Work® Institute lijsten van De Beste Werkgevers. Om dit te beoordelen zijn bedrijven getoetst aan de hand van een uniforme, in de Verenigde Staten ontwikkelde, methodologie. Centraal daarbij stond de mate van vertrouwen en de kwaliteit van werkrelaties tussen de werknemers onderling en tussen de werknemers en het management. VLC werd dit jaar voor het eerst beoordeeld en viel meteen in de prijzen.

Mathijs Kreugel, directeur van VLC, is nog nooit zo trots geweest op VLC. "De basis van onze samenwerking wordt gevormd door onze drie cultuurwaarden: Specialisme, Succes en Plezier. Deze waarden staan centraal bij alles wat we doen. Soms bewust, vaak onbewust. Ik ervaar onze cultuur als heel bijzonder en verfrissend en vind het fantastisch dat we onszelf nu tot de Beste Werkgevers van 2010 mogen rekenen. Goed voor ons, maar ook goed voor onze klanten die van gemotiveerde en enthousiaste consultants profiteren."

"Het is moeilijk om het bijzondere aan VLC goed te verwoorden", vervolgt Mathijs Kreugel. "Als ik er twee zaken uit moet lichten, dan zijn dat eigen verantwoordelijkheid en onze platte organisatie. Eigen verantwoordelijkheid zit bij ons in de genen en iedereen wordt gestimuleerd om die eigen verantwoordelijkheid te pakken. Een manager gaat bij ons dus niet in detail dicteren hoe een consultant carrière moet maken, maar denkt wel graag en proactief mee. Op die manier halen we het maximale uit elkaars talenten. Om plat en persoonlijk te blijven, hebben we een cellenstructuur geïntroduceerd. Vestigingen worden nooit groter dan 50 consultants, zodat iedereen elkaar goed kent. Op een open werkvloer zitten managers en consultants door elkaar heen en is er de hele dag contact. Dit maakt de communicatie heel laagdrempelig en natuurlijk."

VLC heeft inmiddels bewezen dat de ingeslagen weg tot succes leidt. Zo behoorde het bedrijf in het afgelopen jaar tot één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en viel het daarmee ook in de prijzen bij de FD Gazellen Award en de High Growth Awards. Daarnaast waren de bedrijfsresultaten in het economisch zware jaar 2009 beter dan ooit.

Over VLC
VLC is een ICT consultancy bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in enterprise information management (EIM), het vakgebied dat de kennisgebieden business intelligence en content management samenbrengt. VLC gelooft in de kracht en waarde van informatie. Informatie is de nieuwe productiefactor, waarvan steeds meer organisaties inzien dat het een onderscheidende rol zal spelen. Wie het slimst gebruik maakt van informatie, heeft de toekomst.

VLC is opgericht in 1996, en heeft in haar bestaan een track record van succesvolle dienstverlening opgebouwd voor de bovenkant van de markt, zowel bedrijfsleven als overheid. VLC hanteert een zeer professionele werkwijze en projectaanpak, en combineert die met een specialistische benadering van de ICT vakgebieden content management en business intelligence. Ook de organisatiestructuur van VLC is gericht op het kunnen bieden van persoonlijke, professionele en specialistische dienstverlening van hoog niveau.