Ingezonden persbericht

Parfum de BoemBoem begint weer!
Een serie zinnenprikkelende routes langs Rotterdamse bouwplaatsen

Deze zomer presenteert Parfum de BoemBoem een gloednieuwe serie fiets- en wandelroutes langs Rotterdamse bouwplaatsen. De routes worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Rotterdam en zijn groter van opzet als voorheen, zodat nóg meer mensen de ontwikkelingen van de stad kunnen meebeleven. Parfum de BoemBoem wordt deze zomer gekoppeld aan vijf bestaande festivals. Om te beginnen met kunstenfestival Motel Mozaïque. De routes op zaterdag 10 en zondag 11 april leiden langs het Schouwburgplein en de bouwputten van woontoren Calypso, parkeergarage Kruisplein en het Centraal Station.

Rotterdam verandert snel en ingrijpend. De stad ziet er vandaag de dag heel anders uit dan een jaar geleden. Wolkenkrabbers verrijzen sneller dan hun eigen schaduw, oude gebouwen worden neergehaald. Het hart van de stad maakt een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. Het einddoel: een binnenstad die past bij een wereldstad als Rotterdam.
Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam om die veranderingen mee te beleven, met een serie zinnenprikkelende fiets- en wandelroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden. Begeleid door gidsen fietsen ze door de stad om de schoonheid van bouwen en slopen aan den lijve te ondervinden. Vorige zomer plantte Parfum de BoemBoem nog plantjes op de kale vlakte in het Laurenskwartier, waar inmiddels Blaak31verrezen is en de Markthal vorm krijgt. We dansten op plekken waar zich nu kantoren bevinden. Het is die continue dynamiek die Parfum de BoemBoem inspireerde tot nog vijf compleet nieuwe fiets- en wandelroutes, die opnieuw alle zintuigen prikkelen.

Programma Parfum de BoemBoem: 2010
Deze zomer haakt Parfum de BoemBoem aan bij vijf festivals in de stad, waarvan de eerste bekend is: Motel Mozaïque (april). De andere edities zullen plaatsvinden in de periode van juni tot oktober.
Voorgaande jaren verkocht Parfum de BoemBoem steevast uit. Om nog meer mensen te laten genieten van de schoonheid van bouw- en sloopgebieden, zullen de routes dit jaar groter van opzet zijn dan voorgaande jaren. Per route kunnen er meer deelnemers meedoen. Geen editie is hetzelfde, deelnemers die zich vaker inschrijven, maken steeds iets geheel nieuws mee.

Eerstvolgende editie: 10 en 11 april
Parfum de BoemBoem start tijdens kunstenfestival Motel Mozaique, dat dit jaar als thema 'De Harde Stad / De Zachte Stad' heeft.
Op zaterdag 10 april om11.30 en 14.30 uur en op zondag 11 april om 11.30 uur vertrekken er wandelroutes vanaf het Schouwburgplein. Dit keer vestigen we de aandacht op het gebied rondom het Schouwburgplein, de Calypso en het Centraal Station centraal.

Meedoen?
Deelname op 10 en 11 april kost 5 euro per persoon. Reserveren wordt aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl.

Parfum de BoemBoem is een programma-onderdeel van de campagne Hoor Hier Bonkt Het Nieuwe Hart van Rotterdam en wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van de gemeente Rotterdam. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle. De kick off van Parfum de BoemBoem wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaïque.
---