Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Laat u zich verleiden?
10 en 11 april Museumweekend in het muZEEum

Op zaterdag 10 en zondag 11 april wordt het jaarlijkse Museumweekend georganiseerd. Musea uit heel Nederland verwelkomen dan het nieuwe seizoen met allerlei leuke activiteiten. Zo ook het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Het thema is dit jaar 'verleiden'. Het muZEEum geeft tijdens het Museumweekend 50% korting op de entreeprijs. In het muZEEum zijn er ook nog diverse 'museumstukken' die de bezoeker proberen te verleiden. Kunt u ze vinden? De winnaar krijgt een leuke prijs. Wat dit allemaal betekent? Kom zelf kijken!

Leuk en spannend
Er is natuurlijk veel meer te zien in het muZEEum. Wilt u vanuit het historische uitkijktorentje met de verrekijker naar de zeeschepen op de Westerschelde turen, net zoals dat eeuwen geleden ook al gebeurde? Wilt u genieten van de bijzondere architectuur van het muZEEum waarin vijf gebouwen uit verschillende eeuwen met elkaar verbonden worden? Wilt u ervaren wat de betekenis van de zee voor de Zeeuwen is? Voor ieder is er wat wils. Ook voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend vanwege de vele spelletjes.
Nieuwe tentoonstelling
Op 27 maart werd onder grote belangstelling de tentoonstelling 'ZEEZEILERS in de Whitbread Round the World Race, foto's van Rutger Lokin' te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Deze zeilrace heet tegenwoordig de Volvo Ocean Race. Heeft u altijd al willen weten hoe hoog de golven nu echt zijn, die zeezeilers moeten trotseren in de langste en zwaarste zeilrace ter wereld? Kom dan naar het muZEEum en bekijk de indrukwekkende foto's van Rutger Lokin, zeezeiler en fotograaf.

Hoge golven
33.000 zeemijl moeten er afgelegd worden om de finish te behalen in de Whitbread Round the World Race. Iedere uur veranderen de omstandigheden. De foto's vertellen over de grilligheid van de zee. Metershoge golven, storm, regen, windstilte maar ook de belevenissen van de bemanning; spanningen, ontberingen en mooie momenten. Niet voor niets wordt het de zwaarste zeilrace ter wereld genoemd. Normaal gesproken worden zeilboten in een zeilrace vanaf een ander schip gefotografeerd. Het unieke van deze tentoonstelling is dat alle beelden

aan boord van het schip zelf zijn gemaakt, in zeer moeilijke omstandigheden. Geen enkele foto is digitaal bewerkt.

In de 'Pakhuizen' van het muZEEum kunt u ook nog genieten van de tentoonstelling 'Han Reijnhout, een Zeeuwse meester in detail'.

50% korting
Het muZEEum is tijdens het Museumweekend op zaterdag en zondag open van 13.00 uur en 17.00 uur. Op de entree wordt tijdens dit weekend 50% korting gegeven.

U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

En, laat u zich verleiden tot een bezoek aan het muZEEum?



Ingezonden persbericht