VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht 10 en 11 april


Koningshuis-expo, taxaties en American Oldtimers

UTRECHT, 20100330 -- De nieuwste editie van de VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 april in de Jaarbeurs Utrecht. Twee fervente Koningshuis-verzamelaars stellen dit weekend hun meest kostbare en bijzondere items beschikbaar. Daarnaast is er een speciale gelegenheid om aangeschafte spullen te laten bekijken en taxeren door conservatoren van Museum De Lakenhal in Leiden. Ook exposeert autoclub The Cruise Brothers een tiental klassieke Amerikaanse oldtimers. Zoals altijd op de VerzamelaarsJaarbeurs zijn er nog talloze andere bijzondere voorwerpen te zien in de ruim tweeduizend kramen in de vijf beurshallen.

Koninklijke expositie
Tien jaar lang hebben twee Koningshuis-liefhebbers zich verdiept in de wereld van adel, erfelijke titels, Koninklijke dynastieën, politieke intriges en bovenal pracht en praal. Die laatste fascinatie resulteerde in een rijke collectie die Koninklijke glazen, textiel en serviesgoed tot sieraden en beroemde geëmailleerde portretlepels bevat. De verzameling won in 2009 The Dutch Collector Award. Speciaal voor de VerzamelaarsJaarbeurs stellen deze verzamelaars hun meest unieke stukken beschikbaar, waaronder de poppen waar de driejarige prinses Juliana mee speelde, een aantal doeken met afbeeldingen van Koning Willem III met zijn eerste vrouw Koningin Sophie en een miniatuur van de Gouden Koets.

Werk in uitvoering
Het Museum De Lakenhal in Leiden dit jaar staat in het teken van `Werk in Uitvoering'. Wat normaal gesproken achter de schermen plaatsvindt, is nu op zaal te zien. In het museum wordt gewerkt aan de registratie van de vele duizenden objecten uit het depot en volop geëxperimenteerd met opstellingen en verzamelingen. Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs lichten ze een tipje van de sluier op en kan men in gesprek gaan met de experts en conservatoren. Zij kunnen historische objecten als schilderijen, porselein en boeken bekijken en taxeren. Gouden vondsten en waardevolle voorwerpen worden hier beoordeeld.

American Classics
The Cruise Brothers is de naam van Nederlands grootste Amerikaanse Oldtimers Club. Tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs worden de meest bijzondere exemplaren uit hun collectie tentoongesteld. Uit de 3.500 classics die de club rijk is, zijn onder meer een Cadillac Convertible ("met vleugels tot in de hemel"), een '58-er Betty Boop Caddy en een speciale Studebaker Classic beschikbaar gesteld. Kortom, autoliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

VerzamelaarsJaarbeurs Voorjaar 2010
- Jaarbeurs Utrecht
- Zaterdag 10 april (9.00 tot 18.00 uur) en op zondag 11 april (10.00 tot 17.00 uur)
- Entreeprijs aan de kassa: ¤ 12,- (kinderen tot en met elf jaar gratis), voorverkoop via de website: ¤ 10,50
- Meer informatie, voorverkoop, korting en beeldmateriaal: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl