Psychedelic Light op Mega Platen & CD Beurs Utrecht


Boekpresentaties met Huub van der Lubbe, Cover Art van Paul Huf en heel veel muziek

UTRECHT, 20100331 -- Op zaterdag 10 en zondag 11 april 2010 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Deze beurs wordt voor de 33ste keer gehouden en is een waar Mekka voor muziekliefhebbers. Dit voorjaar staat het evenement in het teken van de Liquid Light Show uit de jaren `60, bekend van de concerten van onder andere Pink Floyd. Daarnaast kunnen bezoekers een expositie bekijken van platenhoezen die gefotografeerd en ontworpen zijn door de bekende fotograaf Paul Huf. Ook presenteert de Nederlandse rockband The Outsiders een boek met uniek materiaal en foto's.

Psychedelische kunst uit de jaren '60
Psychedelische lichtshows werden in de jaren '60 snel een groot succes toen pionier Pink Floyd vloeistofprojecties ging gebruiken als decor bij haar eerste optredens in London. Niet snel daarna gebruikten ook bands als Jefferson Airplane en The Doors deze techniek om hun publiek te hypnotiseren. Pink Foyd had zelfs een eigen lichtkunstenaar die de caleidoscopische beelden liet pulseren bij het optreden. De digitale revolutie maakte een eind aan deze oude techniek van werken met gekleurde vloeistoffen en film projectoren. Twee beeldend kunstenaars zonderden zich twee jaar af in hun atelier en maakten met de originele vloeistoffen en projectoren vele lichtshows die ze digitaal opnamen. Nieuwe generaties, gewend aan digitale programma's, zullen versteld staan door de hoge kwaliteit van deze originele projecties. Gedurende de beurs zullen beide kunstenaars Arno Rollenberg en Ed Visser de "Art of Liquid Light on DVD" vertonen, deze DVD zal voor het eerst op de beurs verkrijgbaar zijn.

Photo Cover Art
Marius Quist, verzamelaar van maar liefst 80.000 platenhoezen, presenteert op de beurs een grote collage van zo'n 150 elpeehoezen. Portretten van markante artiesten uit de jazz, pop, rock en klassieke muziek, zoals Miles Davis en Stravinsky, die samen één groot mozaïek vormen. "Dit kunstwerk krijgt een prominente plek op de beurs en fungeert als een soort spiegel voor de verzamelaar die op zoek is naar zijn favoriete film, boek of CD", aldus samensteller Marius Quist

Boekpresentatie van The Outsiders
The Outsiders was een Amsterdamse rockband uit de jaren `60 onder aanvoering van - de inmiddels overleden - zanger Wally Tax. De band speelde onder andere in de voorprogramma's van The Rolling Stones en Little Richard. Op de eerste dag van de Mega Platen & CD Beurs wordt een Photo Sound Book over de band gepresenteerd met unieke foto's, hoezen, posters, promotiemateriaal, tv-optredens en contracten uit de periode 1961 tot 1969 én een CD met nooit eerder uitgebracht materiaal van een concert uit 1967. Het eerste exemplaar van het boek wordt door Huub van der Lubbe aangeboden aan de resterende bandleden van The Outsiders. Het geheel zal muzikaal worden ondersteund door The Madd!

Mega Platen & CD Beurs 2010 in Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 10 april van 9.00 tot 18.00 uur, zondag 11 april van 10.00 tot 17.00 uur. Voorverkoop via www.recordplanet.nl: 10,50 euro per dag of 18,50 euro voor twee dagen. Entreekaarten aan de kassa: 12 euro per dag of 20 euro voor twee dagen. Kinderen tot en met elf jaar gratis. Voor meer informatie bel (0229) 213891 tijdens kantooruren, e-mail naar: info@recordplanet.nl of kijk op www.recordplanet.nl