Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda

10-04-2010 - 16-04-2010
Business Meetings Mexico Guatemala

Van 10 - 16 april a.s. organiseert Ideavelop business meetings naar Guatemala en Mexico. Inmiddels hebben 11 Nederlandse bedrijven zich aangemeld...

Het belang van zeetransport neemt sterk toe waardoor verre bestemmingen dichterbij lijken te komen. Productielocaties die strategisch gelegen zijn ten opzichte van wereldafzetmarkten zullen daardoor steeds meer aan belang toenemen. Guatemala en Mexico zijn zulke lokaties. Gelegen op twee weken varen van Europa en Noord Amerika als haar achterland, hebben deze regio's bijzonder goede papieren voor de nabije toekomst. Los hiervan is het milieuaspect en daarmee samenhangend de `carbon foot print' natuurlijk van steeds groter belang.

Groei in Guatemala
Mexico heeft haar tuinbouwsporen inmiddels ruimschoots verdiend. De groentesector in dit land is van grote omvang en professioneel van opzet met veel Nederlandse kennis en technologie. Dat wil niet zeggen dat het een verzadigde markt is want Mexico biedt nog vele kansen op het gebied van groente maar ook op dat van fruit en sierteelt. Guatemala is `the new kid on the block' met in totaal 360 verschillende klimaatzones, lage kosten en gelegen op iets meer dan 2 dagen varen van Miami. Ondanks de mondiale crisis wordt er nog fors geïnvesteerd in de tuinbouw in Guatemala.

Waardevolle afspraken
De business meetings worden georganiseerd in twee van de beste hotels in Mexico (www.brisashotelonline.com/brisas/queretaro) en Guatemala (www.casasantodomingo.com.gt). Via vooraf vastgestelde matchmaking agenda's zal Ideavelop u in contact brengen met voor u interessante marktpartijen. De kennis die Ideavelop over zowel de Middenamerikaanse tuinbouw als over de Nederlandse tuinbouw in huis heeft, garanderen afspraken waar u echt iets aan heeft.

Programma
Bijgevoegd vindt u het voorlopige programma voor de business meetings. Aanmelden kunt u zich via de link www.evd.nl/cpla/guatemalamexico. Uw bijdrage voor deelname zal 500 Euro bedragen inclusief alle in het bijgevoegde programma genoemde onderdelen en maaltijden.

Meer informatie: Edwin Smit, ideas@ideavelop.biz