KCZB: dag van het nieuwe liedboek - Kamerik 10 april 2010

05/03/2010 13:08

Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB)

De KCZB, de grootste korenbond van Nederland, organiseert op zaterdag 10 april 2010 een zang- en studiedag met als titel Op weg naar het nieuwe liedboek

De dag wordt gehouden in en rond de kerken in Kamerik (bij Woerden, Utrecht) en begint om

10.00 uur. Opgave is mogelijk via www.kczb.nl

De zang- en studiedag is bedoeld voor kerken, koren en cantorijen in Nederland om zich voor te bereiden op de uitgave van het nieuwe Liedboek voor de Kerken dat in 2012 verschijnt.

De zang- en studiedag is er voor jong en oud. Zo gaan de dirigenten Thea Endedijk en Wim Ruessink in de Gereformeerde Ontmoetingskerk (PKN) in Kamerik met kinderen een aantal liederen instuderen. Later op de dag worden die liederen uitgevoerd. Een van de liederen wordt dan buiten gezongen met beiaardier Christiaan Winter.

In de vlakbij gelegen Nederlands Hervormde Kerk van Kamerik vinden workshops plaats onder leiding van ds. Pieter Endeijk, de landelijk projectleider voor het nieuwe liedboek.

Hij wordt bijgestaan door Christiaan Winter, cantor van de Oude Kerk in Amsterdam, Joop Schets, dirigent en voorzitter van de KCZB Muziekcommissie en door Dick Sanderman, organist.

Tijdens de workshops worden handreikingen gegeven om ook in de eigen kerk soortgelijke bijeenkomsten te organiseren. Voor koren en cantorijen zijn meerstemmige zettingen van liederen beschikbaar na afloop van de workshops.

Deelnemers worden van harte uitgenodigd om hun kinderen mee te brengen. De studiedag is er voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is kinderoppas aanwezig.





http://www.kczb.nl