Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museumweekend in het Bijbels Museum

Zaterdag 10 en zondag 11 april 2010

Op reis met Baron de Rothschild

Edmond Baron de Rothschild, een rijke weldoener met idealen, is één van de markante personen uit de tentoonstelling From Jerusalem with Love, een fascinerende reis door het Heilige Land. Tijdens het Museumweekend nemen de Baron en andere historische figuren bezoekers mee op reis door de tentoonstelling en beschrijven hun persoonlijke rol in de voorgeschiedenis van het huidige Israël. Via podcasts of brochures vertellen zij over verleidelijke kunstvoorwerpen, foto's en souvenirs die hun liefde voor het land van de bijbel illustreren. Naast deze routes zijn er op beide dagen gratis algemene instaprondleidingen op de tentoonstelling.

In de tentoonstelling From Jerusalem with Love illustreren ruim 500 objecten en foto's de bijzondere relatie tussen het 19de- en vroeg 20ste-eeuwse Palestina en Europese Joden en christenen vanaf 1799 tot aan de stichting van de staat Israël in 1948. Het Bijbels Museum in Amsterdam toont een grote selectie uit de omvangrijke en bijzondere collectie van de filmer en verzamelaar Willy Lindwer. Deze unieke collectie uit het Heilige land is hiermee voor het eerst voor het publiek toegankelijk.

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis langs voorwerpen en verhalen die een belangrijke episode uit de voorgeschiedenis van het huidige Israël belichten. De bezoeker ervaart de sfeer van het 19de-eeuwse Palestina. Foto- en filmmateriaal van Willy Lindwer geven een indruk van het land dat werd herontdekt door Joden en christenen. Een schat aan 19de- en vroeg 20ste-eeuwse kunstobjecten en souvenirs geeft een beeld van de grote verbondenheid die zij voelden met het land van de bijbel.


* Tijdens het museumweekend zijn de podcasts met persoonlijke routes van de Baron en andere reisgidsen eenvoudig te downloaden. Voor mensen zonder smartphone zijn er aan de kassa ook brochures met de routes door de tentoonstelling beschikbaar .


* Beide dagen van het museumweekend zijn er om 12.00 en 15.00 uur gratis From Jerusalem with Love-instaprondleidingen te volgen. Bovendien is het Bijbels Museum gratis toegankelijk en geldt er geen toeslag op de tentoonstelling.

Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam Datum: Museumweekend, zaterdag 10 en zondag 11 april Instaprondleiding: Zaterdag en zondag om 12.00 en 15.00 uur Kosten: Geen. Gratis toegang, geen toeslag en gratis rondleidingen