Ingezonden persbericht



---





-Persbericht-

World Sessions Fatoumata Diawara in Podium Mozaïek zaterdag 10 april 2010

Fatoumata werd bekend als actrice met haar rol als Prinses Karaba in de film/musical "Kirikou et Karaba" (Kirikou en de Heks). Fatoumata vond haar muzikale roots in Mali, na haar jeugd te hebben doorgebracht in Ivoorkust.

De tegenwoordig in Parijs woonachtige zangeres startte haar muzikale carrière met het muziekproject Red Earth van Dee Dee Bridgewater. Daarna zong ze o.a. met Cheick Tidiane Seck (die ze als haar muzikale vader beschouwt) en grote sterren als Youssou N'Dour, Oumou Sangar, Rokia Traor en Angelique Kidjo. Het NRC omschreef haar als "Een beeldige vrouw met kleine explosieve uitingen in emotionele zang en dans. Haar ster is rijzende, geheel in het spoor van Rokia Traore." Vanavond stelt Fatoumata Diawara zich aan ons voor met een interview, een energiek concert en korte film en is er gelegenheid tot nadere kennismaking in de foyer.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u deelnemen aan het Diner Culturel: een driegangen diner, waarbij een speciale gast aanschuift die tijdens het eten meer vertelt over de achtergronden van de voorstelling. Reserveren verplicht.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: zaterdag 10 april 2010, 21.00 uur, aanvang Diner Culturel 18.30

Bij World Sessions ontdek je de wereldsterren van morgen in een intieme setting: bezoekers zijn als het ware te gast bij de artiest en krijgen een kijkje in diens muzikale keuken. De avond begint met een korte film over de artiest en diens muziek en invloeden, gevolgd door een interview en het optreden. Na afloop is er in de foyer gelegenheid tot nadere kennismaking met de artiest en draait de World Sessions- DJ muziek in de stijl van de avond.

World Sessions is een idee van World Connection Agency en Podium Mozaïek, in samenwerking met Theaters Tilburg * Vredenburg * De Doelen * Luxor Live * Korzo. Mede mogelijk gemaakt door NFPK.

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West. Het programma biedt (wereld)muziek, theater, comedy, cabaret en dans uit binnen- en buitenland. Meer informatie over het programma van Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl



Ingezonden persbericht