Gemeente Hilversum

Achtste denksportfestijn Hilversum Denkt

publicatiedatum: woensdag 24 maart 2010

Initiatief van denksportverenigingen en gemeente

De achtste editie van het succesvolle denksportfestijn Hilversum Denkt is in aantocht. Zaterdag 10 april is het zo ver. De denksportdag wordt geopend in gebouw De Akker, om 9.30 uur. Daar zijn alle belangstellende denkers welkom, net als bij alle andere activiteiten die dag.

Hilversum Denkt is een initiatief van de gezamenlijke denksportverenigingen van Hilversum en de gemeente. Zonder de door de gemeente verstrekte subsidie zou het evenement niet kunnen plaatsvinden. Het doel is de Hilversumse bevolking betrekken bij de plaatselijke denksportclubs: schaken, bridge, dammen en go. Nieuwe spelers zijn bij de verenigingen altijd zeer welkom.

Gaming
Nieuw dit jaar: uit Bussum komt Robin van Kampen, Nederlands jeugdkampioen schaken. Iedereen kan hem uitdagen voor een potje schaak op de schaaktafels in de Kerkstraat.
En een demonstratie van een nieuwe denksport: Havannah, gepromoot door Christian Freeling. Hij zal het spel zelf voor spelen en de (eenvoudige) regels uitleggen. Iedereen kan het eens proberen te spelen.
Last but not least: is gaming ook denksport? Dat het hier om serieus denkwerk gaat, toont de demo van het strategic game Warcraft III, een real-time computerspel. Warcraft III staat bekend als een van de toppers in de gaming scene.

Denksport bedrijven is een voor iedereen bereikbare manier van braintraining. Denksport stimuleert spelenderwijs de mentale fitheid; analyseren van complexe situaties, prioriteiten stellen en beslissen onder tijdsdruk. Sportief omgaan met tegenstand en nuchter accepteren van de realiteit komen er ook bij kijken. Dus waarom nog gewacht? Doe mee aan Hilversum denkt.

Activiteiten
Dit zijn de activiteiten die op zaterdag 10 april in het centrum van Hilversum, Hilvertshof en in gebouw De Akker (Melkpad 14A) plaatsvinden:

9.30 uur: Opening Hilversum Denkt in gebouw De Akker, Melkpad 14A, vanaf 10.00 uur: bridgen, dammen en go spelen voor iedereen in Hilvertshof,
10.00 uur: schaaktoernooi in gebouw De Akker,
10.00 uur: sneldamtoernooi in Hilvertshof,
10.00 uur: bridgetoernooien op verschillende locaties in centrum van Hilversum,
10.00 uur: go-toernooi in Hilvertshof,
vanaf 10.00 uur: go-demonstraties door nationaal go-kampioen Frank Janssen,
Havannah - uitleg en demo door Christian Freeling, vanaf 13.30 uur: oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands geeft een simultaan in Hilvertshof, waaraan iedereen gratis kan meedoen, Robin van Kampen, Nederlands jeugdkampioen schaken, speelt simultaan in de Kerkstraat en om
16.30 uur: afsluiting en prijsuitreiking in gebouw De Akker, Melkpad 14A.

Verdere informatie en inschrijven voor de toernooien www.hilversumdenkt.nl