Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Maart 2010

Amsterdam | 10 april 2010

Een spoor van vrijheid

Hoe bereik je vrijheid voor iedereen en vrijheid van meningsuiting in het bijzonder? Stap in een treinexperience met tien bijzondere coupés en reis met de vrijheidstrein tussen Amsterdam CS en Den Haag HS.

Deze bijzondere trein rijdt om 65 jaar bevrijding te vieren. In de vrijheidstrein wordt aan Nederlanders gevraagd om actief mee te doen aan het debat over vrijheid en om de belangrijkste voorwaarden voor vrijheid te formuleren. Met films, cabaret, debatten en gesprekken met politici, zoals: Political Party Comedians van Boom Chicago verzorgen een optreden. Film VU-filosoof Allard den Dulk zal filmfragmenten laten zien met betrekking tot menselijke vrijheid. Speeddaten met een politicus Stel je vraag aan bijvoorbeeld John Leerdam (PvdA). Veteranen Twee veteranen uit uiteenlopende oorlogen zullen vertellen over hun ervaringen. UAF en ECHO Enkele UAF-studenten en Echo ambassadeurs vertellen over hun ervaringen. Debat In aanwezigheid van politieke prominenten zoals Ernst Hirsch Ballin en Sybrand van Haersma Buma (beiden CDA) zal gedebatteerd worden over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Surprise-act op station Den Haag HS.

De vrijheidstrein gaat in aanloop naar 5 mei 2010 vijf weken door het land rijden en geeft daarmee een extra impuls aan het debat over vrijheid en moet mensen blijvend stimuleren zich te bekommeren om de vrijheid wereldwijd, want vrijheid vraagt onderhoud. Ook na 5 mei 2010. De vrijheidstrein Stilstaan bij Vrijheid is een samenwerking van Nationaal Comité 4 en 5 mei en de NS in samenwerking met andere partijen als VUconnected, Hogeschool INHolland, Studentendebatvereniging Bonaparte, Boom Chicago, ECHO, UAF en FDO.

Waar en wanneer?


Datum: 10 april 2010
Tijd: 11.00 uur ontvangst in de "1e klas PUB" Spoor 2b, Amsterdam CS | vertrek trein 12.00 uur spoor 2a | weer terug 15.00 uur Amsterdam CS
Plaats: Amsterdam| Amsterdam CS
Toegang: gratis

Aanmelden verplicht via: www.vuconnected.nl/spoorvanvrijheid