Gemeente Rotterdam

010-actueel: een debat over uw visie op rotterdam

01 april 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

010-Actueel

Op 10 april vindt een speciaal debat plaats in de 010-Actueelreeks. Tijdens dit debat wordt de verhalenbundel Rotterdam vertel't gepresenteerd. Centraal debatthema is de toekomst van Rotterdam door de ogen van haar inwoners; weg van de waan van de dag...

In maart vonden de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Politieke partijen profileerden zich door diverse slogans en verkiezingsbeloftes. Nu de verkiezingen achter de rug zijn en achter de schermen gewerkt wordt aan een nieuw bestuur, vragen we ons af wat er van die beloftes terecht komt. Hoe ziet de toekomst van Rotterdam er uit? Hoe zou die moeten zijn? Wat kunnen burgers daarbij van politici verwachten, en andersom?

Onder leiding van Prem Radhakishun gaan deskundigen en politici, onder wie oud-burgemeester Bram Peper (o.v.), journalist Sander de Kramer en stadsfilosoof Henk Oosterling, met het publiek en met elkaar in debat. Een centrale rol is weggelegd voor de `verhalenschrijvers' van Rotterdam vertel't: een verhalenproject waarbij Rotterdammers is gevraagd zich voor te stellen dat zij de baas van de stad zijn. Wat zouden ze dan doen? De verhalen vormen samen een advies aan het nieuwe gemeentebestuur.