Gemeente Dalfsen

Opening tijdelijk meersportenplein met hightech voorziening


01-04-2010

Het openingsfeest is op zaterdag 10 april van 14.00 uur tot 16.00 uur op het plein bij het gemeentehuis.

Dalfsen - Op 10 april 2010 worden de interactieve voetbalmuur `Sutu' en de nieuwe skatebaan bij het gemeentehuis in Dalfsen officieel in gebruik genomen. De `Sutu' is een hightech speel- en sportvoorziening voor in de openbare buitenruimte. Het openingsfeest wordt georganiseerd door de jongeren die zich al lange tijd hebben ingezet voor het meersportenplein. Wethouder Diny Laarman zal samen met hen de officiële openingshandeling verrichten.

Sinds januari 2007 zijn Jorick Pasman en Bram Noten bezig met het meersportenplein. Samen met de ambulant jongerenwerker hebben ze een projectplan geschreven en hebben ze 339 handtekeningen verzameld voor het initiatief. In 2008 hebben Floris Kamphuis en Philip Liebregt zich aangesloten als skate experts. Omdat een definitieve locatie voor het meersportenplein nog niet is gevonden, besloot het college van Dalfsen om tijdelijk een skatebaan en de interactieve voetbalmuur bij het gemeentehuis te plaatsen. Als het definitieve plein gerealiseerd wordt, worden de beide onderdelen daar naar toe verhuisd.

Het openingsfeest is op zaterdag 10 april van 14.00 uur tot 16.00 uur. De officiële openingshandeling vindt plaats op een sportieve en interactieve manier. Een demoteam laat mooie stunts en tricks zien op de skatebaan, er is muziek, een klimtoren en natuurlijk is er de `Sutu' waarop leuke spellen gespeeld kunnen worden!