NCRV

Best 24 TV-Monument

Paul van Vliet over de impact van de Tweede Wereldoorlog

Zaterdag 10 april
15.20 uur, Nederland 1

Op zaterdag 10 april zendt de NCRV op Nederland 1 TV-Monument Paul van Vliet uit. In dit programma wordt cabaretier Paul van Vliet door Han Peekel geïnterviewd. Van Vliet staat in het gesprek stil bij de invloed van de Tweede Wereldoorlog op zijn leven en bij het gezin waarin hij in Den Haag opgroeide.

Vader Van Vliet wilde zijn kinderen beschermen voor de wrede buitenwereld en hield deze dan ook zo veel mogelijk op afstand. Deze houding zorgde ervoor dat de jonge Paul zich flink afzette tegen zijn ouders: hij sloot zijn vader zelfs een keer op in het kolenhok.

âTv-monumentenâ hebben voor de kijker gedurende langere tijd het gezicht van de Nederlandse televisie â in het bijzonder die van de publieke omroep â bepaald. Ze onderscheiden zich van hun collegaâs door de breedte en de diepte van de programmaâs waarin ze een centrale rol spelen en hebben gespeeld, door hun populariteit bij een groot publiek en doordat ze die populariteit gedurende vele jaren hebben kunnen vasthouden. TV-Monument wordt gemaakt door het themakanaal Best 24 en is te zien via digitale televisie, via de website www.best24.nl en via de publieke tv-zenders.