Politie Amsterdam-Amstelland

Nachtloket zaterdag op Leidseplein

Op het Leidseplein kan uitgaanspubliek zich zaterdag 10 april in een zogenoemd "Nachtloket" laten informeren over onder andere drugs-en alcoholgebruik en discriminatie. De actie vindt op initiatief van de politie gezamenlijk plaats met de gemeente Amsterdam, de Jellinek, het GVB, het Meldpunt Discriminatie Amsterdam en lokale horeca.

Wie zijn er?
Het GVB is aanwezig met een mobiel OV-chipkaartoplaadpunt voor de nachtbus. De Jellinek is aanwezig met vrijwilligers van Unity, een jongerenproject van de Jellinek, die op het plein voorlichting geven over alcohol en andere drugs. Zij zullen op basis van vrijwilligheid blaastesten afnemen. Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam promoot het SMS alert en een medewerker van het jongerencentrum "Agran" zal jongeren aanspreken met het project "jij respect, ik respect".

Consumptiebonnen
10 horecagelegenheden rondom het Leidseplein stellen 500 consumptiebonnen ter beschikking voor een alcoholvrij drankje. De bonnen zijn te verkrijgen door mee te doen aan een kennisquiz over alcohol en medewerking te verlenen aan een blaastest.

Toezichthouders op de taxistandplaats zullen lastige of dronken personen naar het nachtloket sturen. Ook de politie deelt gadgets uit en er zal een ton staan waarin men wapens en drugs kan inleveren.


____________________