Persberichten

Huub van der Lubbe met de Outsiders: speciale gasten tijdens de 33e Mega Platen & CD Beurs in Utrecht

Publicatiedatum: 12-03-2010

Persbericht
Utrecht, 12 maart 2010

Achttien maanden hielden vijf Amsterdamse tieners de Nederlandse popwereld in hun ban. Vanaf het moment dat The Outsiders in maart 1966 als voorprogramma in de Brabanthallen The Rolling Stones overklasten, waren ze sterren. Met alles erop en eraan: hits, uitzinnige fans en vette krantenkoppen over hun lange haar en wilde optredens. Maar nog voor de 21e verjaardag van zanger Wally Tax spatte de zeepbel uiteen en vielen The Outsiders uit elkaar. Wat bleef is de herinnering aan één van de beste beatbands die Nederland ooit gekend heeft. Op 10 april 2010, de eerste dag van de Mega Platen & CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht wordt het Photo Sound Book 'Beat Legends' over de band gepresenteerd.

Outsiders met Huub van der Lubbe presenteren Photo Sound Book

'Beat Legends' vertelt het verhaal van The Outsiders in woord en beeld, met prachtig fotomateriaal, legendarische platenhoezen en heerlijke krantenknipsels. Plus een gratis cd met unieke live-opnamen van The Outsiders op het hoogtepunt van hun roem, hun eerste twee singles voor het roemruchte label van Muziek Expres en een radiosessie voor de VPRO, opgenomen in het toen net geopende Fantasio.
Het voorwoord is geschreven door Huub van der Lubbe, de zanger van De Dijk, die tevens een eerste exemplaar zal overhandigen aan de drie nog levende leden van de Outsiders: Ronnie Splinter, Leendert Busch en Appie Rammers. Presentatie: zaterdag 10 april, aanvang 13.00 uur, gevolgd door een signeersessie.

THE MADD
Op zaterdag tussen 13.30 en 15.00 uur speelt de Rotterdamse beatband The MADD gitaarpop à la jaren zestig, compleet met kapsels en pakken. Hoewel ze die roerige jaren zelf ruimschoots hebben gemist, zorgt hun voorkeur voor die periode voor zeer aanstekelijke popsongs. Voor hun pophistorische bronnenonderzoek bezoeken zij al jaren de platenbeurs!
Samenstelling:
Dr. Dave von Raven - zang/gitaar
Richard Boquet - bas
Slammin' Marty Graveyard - drums
De Schuinsmarcheerder - orgaan
Meer info: www.themadd.com

Pop Quiz
Op zondagmiddag vanaf 15.00 uur presenteren de Three Imaginary Boys (MC Madcore, MC Lalas en DJ Madcat) wederom hun succesvolle en vermakelijke PopQuiz op het terras in hal 12 van Jaarbeurs Utrecht. Succesvolle edities tijdens de Boekenweek, het Festival aan de Werf en in poptempel Tivoli zorgden voor een gezellig uitje voor iedereen waarbij enthousiast werd meegezongen, gelachen en hier en daar zelfs een nostalgisch poptraantje werd weggepinkt. Iedereen mag meedoen, het is gratis en er zijn weer bijzondere prijzen te verdienen. Aanmelden kan tot 14.30 uur bij het podium. Bij deze PopQuiz staat de beleving van popmuziek uit alle tijdperken en in alle stijlen centraal. Het etaleren van popkennis komt op de tweede plaats. Voor meer info: www.threeimaginaryboys.nl

Mega Platen & CD Beurs 2010
Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 10 april van 9.00 tot 18.00 uur, zondag 11 april van 10.00 tot 17.00 uur.
Voorverkoop 10,50 euro per dag of 18,50 euro voor twee dagen.
Entreekaarten aan de kassa: 12 euro per dag of 20 euro voor twee dagen.
Kinderen tot en met elf jaar gratis.

Noot voor de redactie (