Ingezonden persbericht

Rotterdam Centraal geeft Parfum de BoemBoem permissie voor exclusief kijkje in bouwput

In het weekend van 10 en 11 april vindt de allereerste Parfum de BoemBoem van het jaar plaats. Het is de eerste van een gloednieuwe reeks culturele wandel- en fietsroutes langs Rotterdamse bouwputten. Met optredens van dichter Ramsey Nasr, kunstenaar Wim Gijzen en de Minnen die Bevoegd zijn te Beminnen. Maar bovenal: een rondleiding langs vier sensationele bouwputten, en - bij hoge uitzondering - toegang áchter de bouwhekken van Rotterdam Centraal.

Ruim 110.000 bezoekers worstelen zich iedere dag door de bouwput van het Centraal Station. De route die ze moeten gaan, is elke dag anders. Wat zich achter de hekken afspeelt? Dát is voor de meesten een mysterie. Maar niet voor de degenen die zich inschrijven voor de wandelroutes van Parfum de BoemBoem op 10 en 11 april.
Op beide dagen starten de routes vanaf het Schouwburgplein, dat binnenkort een metamorfose ondergaat. Hoe het plein gaat worden is te zien op de maquette die architectenbureau West 8 en dS+V presenteren in de Rotterdamse Schouwburg. De route leidt vervolgens naar de bouwput van De Calypso, het Kruisplein en Rotterdam Centraal. Onderweg staan de deelnemers culturele verrassingen te wachten (programma afhankelijk van het gekozen tijdstip, zie www.parfumdeboemboem.nl): Ramsey Nasr draagt zijn gedicht Mi Have Een Droom voor, op zondag is op het Schouwburgplein is een 'stille kerkdienst' gaande en kunstenaar Wim Gijzen vertelt over zijn Projekt Schouwburgplein uit 1969, waarin hij het Schouwburgplein als weiland voor zich zag. Zijn droom lijkt werkelijkheid geworden: op 10 en 11 april lopen er daadwerkelijk schapen op het plein. Ook kun je hier zomaar in de watten worden gelegd door de Minnen die Bevoegd zijn te Beminnen. De routes op zaterdag 10 april starten om 11.30 en 14.30 uur en op zondag 11 april om 11.30 uur.

Volgende edities
Met het thema 'De Zachte Stad' sluit Parfum de BoemBoem aan bij kunstenfestival Motel Mozaïque, dat dit jaar het Schouwburgplein als centrale ontmoetingsplaats heeft.
In totaal vinden er deze zomer vijf edities van Parfum de BoemBoem plaats, waaronder op 26 juni, tijdens De Dag van de Architectuur en in het weekend van 10, 11 en 12 september, tijdens De Wereld van Witte de With.

Wat is Parfum de BoemBoem?
Parfum de BoemBoem wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Rotterdam en verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam om de veranderingen van de stad mee te beleven. De zinnenprikkelende fiets- en wandelroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden laten de deelnemers de schoonheid van bouwen en slopen aan den lijve te ondervinden. De routes zijn dit jaar groter van opzet zijn dan voorgaande jaren. Per route kunnen er meer deelnemers meedoen. Geen editie is hetzelfde, deelnemers die zich vaker inschrijven, maken steeds iets geheel nieuws mee.

Meedoen?
Deelname op 10 en 11 april kost 5 euro per persoon. Reserveren wordt aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl.

Parfum de BoemBoem is een programma-onderdeel van de campagne Hoor Hier Bonkt Het Nieuwe Hart van Rotterdam en wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van de gemeente Rotterdam. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle. De kick off van Parfum de BoemBoem wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaïque.