Ingezonden persbericht

DISNEY XD START NIEUW SEIZOEN CLUEBIE
MET KOERT-JAN DE BRUIJN

Hilversum, 8 april 2010 Vanaf aanstaande zaterdag, 10 april, start bij Disney XD het programma 'Cluebie'. De succesvolle serie is al toe aan een derde reeks en ook dit seizoen wordt gepresenteerd door Koert-Jan de Bruijn. In 'Cluebie' draait het niet alleen om games, mobieltjes, gadgets en de laatste digitale nieuwtjes, maar worden er ook tips en weetjes gegeven om veilig te internetten.

In deze eerste aflevering van 'Cluebie' onderzoekt Koert-Jan hoe snelheidsmetingen worden gedaan tijdens het schaatsen. Samen met Disney XD-kijker Faye en Junioren Wereldkampioen Lotte van Beek gaat hij op onderzoek uit in het ijsstadion in Nijmegen. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je van een ongewild sms-abonnement afkomt en wordt de game 'Alice in Wonderland' voor de Wii getest. Verder krijg je de allerlaatste digitale nieuwtjes en handige tips.

'Cluebie' wordt iedere zaterdag om 08.30 uitgezonden bij Disney XD. In totaal zijn er 9 nieuwe afleveringen van de serie gemaakt.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De nieuwe televisiezender is sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503.