Radboud Universiteit Nijmegen


Speciale bijeenkomsten voor ouders op scholierenvoorlichtingsdag

Datum bericht: 8 april 2010

De Radboud Universiteit Nijmegen verwacht zaterdag 10 april zoân zesduizend bezoekers op de voorlichtingsdag, waarvan iets minder dan de helft ouders. Voor ouders zijn er speciale informatierondes over de rol die zij spelen in het keuzeproces van hun kind.

Scholieren kunnen zich tijdens de voorlichtingsdag uitvoerig informeren over de ruim veertig bacheloropleidingen en alles wat te maken heeft met het leven als student. De voorlichtingsdag begint om 09.30. De voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders beginnen om 12.45 en om 14.45 uur.

Studie en studentenleven
Ouders zijn de belangrijkste adviseurs voor hun kinderen bij het kiezen van een opleiding. Daarom vindt de Radboud Universiteit het belangrijk hen te informeren over wat hun zoon of dochter kan verwachten. Omgekeerd verwacht de universiteit dat de student zich maximaal inzet om de opleiding ook binnen de gestelde tijd te voltooien.

Hoe de Radboud Universiteit haar studenten tijdens de studie begeleidt, komt in de voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders uitgebreid aan de orde. Ook de rector magnificus en de voorzitter van het college van bestuur houden diverse presentaties over wat studeren aan de Radboud Universiteit inhoudt.

Verder zijn er voor ouders en scholieren informatiebijeenkomsten over zaken die te maken hebben met het studentenleven zoals geldzaken, kamers zoeken, studiebegeleiding, loting en studentenvoorzieningen. Ook vertellen studenten uit eigen ervaring wat scholieren kunnen verwachten in het eerste jaar.

Speciale voorlichtingsdag voor scholieren uit Duitsland Vanuit het Duitse grensgebied komen steeds meer scholieren naar Nijmegen om te studeren. Voor Duitse scholieren is er op 10 april een eigen voorlichtingsdag: der Tag der offene Tür.

Bachelorvoorlichtingsdag, 10 april 2010. Tijd: 09.30 â 16.00 uur. Informatie en aanmelding