Ingezonden persbericht


Het Stedelijk Muziekkorps bestaat 120 jaar!

Het Stedelijk Muziekkorps viert op 10 april haar 120-jarig jubileum op grootse wijze in de Bazaar op het terrein van de oude Rijkswerf. Voorzitter Peter Boelens is erg enthousiast over het programma van die avond. "We gaan er een echt Helders feestje van maken, we hebben niet voor niets het predicaat Stedelijk". Aan het concert werken bekende namen uit de Helderse muziekwereld mee: Paul Sanders verzorgt de presentatie, Hanneke Bergsma, kinderkoor Joy, het Nieuwedieper Visserskoor en de dansgroep van Triade onder leiding van Rinske Posthumus, zorgen samen met het Stedelijk voor een heel afwisselend programma, met veel bekende musicalmuziek.

Oud-dirigent André Elders heeft een medley "Vlucht door de tijd" samengesteld met stukken die het Stedelijk in het verleden heeft gespeeld. "Van de Helderse componist Hans van der Heide, een oud-lid van het Stedelijk, wordt het stuk "Drie hymnes" uitgevoerd. De drie delen roepen een beeld op van de tijd vóór de oorlog, de verwoesting in de oorlogsjaren en de wederopbouw in de jaren na de oorlog. Met fotobeelden wordt de sfeer van deze compositie versterkt. Uit het hele land komen oud-leden naar Den Helder om mee te spelen met de jubileummedley en de drie Hymnes. Het jubileumorkest van leden en oud-leden bestaat dan uit bijna 70 spelers! ,,Het Helderse feestje wordt een muzikaal hoogstandje. Iedereen is zó enthousiast, dat hoor je in de muziek!", vertelt de voorzitter enthousiast.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft orkestlid Wiebe Dijkstra een boekje samengesteld over de 120-jarige geschiedenis van het Stedelijk Muziekkorps. Dit boekje is tijdens het concert verkrijgbaar voor vijf euro. Daarna is het te bestellen via de website (www.stedelijkmuziekkorps.nl).

De locatie voor het jubileumconcert is echt Helders: de Bazaar op het terrein van de oude Rijkswerf. ,,Een prachtige plek om met zoveel deelnemers een sfeervol concert te geven." Kaarten kosten slechts 5 euro inclusief garderobe en 2 consumpties. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn te reserveren via de secretaris, tel. 0223-621453 (na 18.00 uur) of via SMKdenhelder@hotmail.com. De aanvang van het concert is 19.30 uur.


---