Ingezonden persbericht


Activiteiten tijdens Museumweekend

10 en 11 april 2010

Ook dit jaar doet het Drents Museum weer mee met het Nationaal Museumweekend (10 en 11 april 2010). Het landelijke thema dit jaar is `verleiden'. Het Drents Museum `verleidt' bezoekers dit weekend met een fikse korting op de entree van de grote archeologische tentoonstelling `Goud uit Georgië. De mythe van het Gulden Vlies'. Bezoekers betalen alleen tijdens het Museumweekend slechts de toeslag van twee euro. Daarnaast zijn er speciale activiteiten voor jong en oud. Zo speelt Theatergroep `Drift' op zaterdag en zondag de speciale kindervoorstelling `Medea en het geheim van het Gouden Schaapje'. Verder kunnen kinderen en hun (groot)ouders op beide dagen luisteren naar een verhalenverteller over de mythe van Jason en het Gulden Vlies. Aansluitend zijn er Georgische doe-activiteiten voor kinderen. Daarnaast zijn er inleidingen op de tentoonstelling. Deze activiteiten zijn gratis voor museumbezoekers.

Theatervoorstelling `Medea en het geheim van het Gouden Schaapje' In deze kindervoorstelling van Theatergroep `Drift' wordt een verbinding gelegd tussen de Griekse klassieker Medea en de mythe van het Gulden Vlies. Het theaterstuk wordt op zaterdag en zondag in de Statenzaal opgevoerd om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Omdat niet van tevoren kan worden gereserveerd, wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn. De vertelling over de beeldschone koningsdochter Medea en de Griekse koningszoon Jason, die op zoek is naar het `"gouden schaapje" (ook wel het Gulden Vlies), is gebaseerd op een eerdere productie uit 2006. Speciaal voor het Drents Museum is er een aangepaste versie gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de originele decordoeken. Deze zijn speciaal geschilderd door DacArt (Kunstenaars met een lichte verstandelijke beperking). Theatergroep Drift is een multimediale (amateur) theatergroep uit Arnhem. Bij de productie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van film en als het uitkomt samengewerkt met professionele muzikanten. De theatergroep heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld en zich gespecialiseerd in het omzetten van filmscripts naar theaterbewerkingen. Voor meer informatie: www.drentsmuseum.nl en www.theatergroepdrift.nl/medea.

Verhalenverteller en doe-activiteiten in de OntdekkingsKamer In de OntdekkingsKamer kunnen kinderen en (groot) ouders dit weekend luisteren naar een verhalen- verteller. De mythe van Jason en het Gulden Vlies wordt om 11.15 uur, 13.00 uur en 15.00 uur vertelt. Aansluitend zijn er verschillende doe-activiteiten voor de kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld, geheel in de stijl van `Goud in Georgië' gouden sieraden en wapens maken. Wees er tijdig bij, vol is vol.

Vrije inleidingen op de tentoonstelling `Goud uit Georgië' Op zaterdag en zondag worden er drie vrije multimedia inleidingen om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur op de tentoonstelling gegeven. In de inleiding wordt inhoudelijk ingegaan op de mythe van het Gulden Vlies en de bijzondere en verfijnde objecten in de tentoonstelling. Daarnaast wordt een beeld geschetst van het oude en het huidige Georgië.


---

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht