Gemeente Leidschendam-Voorburg


Kom langs op de Gezondheidsmarkt in Voorburg

In het kader van Wereldgezondheidsdag staat op zaterdag 10 april de gemeente samen met een groot aantal gezondheidsorganisaties op de markt in Voorburg. In de marktkramen wordt gezondheidsinformatie gegeven en kunt u uw gezondheid testen op allerlei gebieden, zoals een diabetes risicotest, het signaleren van een depressie en hoe te stoppen met roken of (schadelijk) alcoholgebruik.

Gezond zijn, gezond blijven. De gemeente wijst u de weg!

De gemeente besteedt de komende jaren namelijk extra aandacht aan de bescherming en bevordering van de gezondheid van haar inwoners vanuit het Lokaal Gezondheidsbeleid.

Dit doet zij in samenwerking met de GGD Zuid-Holland West, GGZ Haagstreek, zorgverlener Florence, de Parnassia/BAVO groep, De Jutters, Sportservice Zuid-Holland en welzijnsorganisatie Woej. Er zijn vijf gezondheidsthemas benoemd om de gezondheid te bevorderen: het terugdringen van roken, schadelijk alcoholgebruik en overgewicht, het signaleren en voorkomen van diabetes en depressie. In 2010 worden verschillende activiteiten georganiseerd in de gemeente. Kijk voor een overzicht op www.leidschendam-voorburg.nl/gezond. U kunt zich via de website direct inschrijven voor deelname.