Evangelische Omroep

BELGISCHE ROYALS IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 10 april om 19.30 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed ruimschoots aandacht voor de koninklijke familie van België. Presentator Jeroen Snel is in Brussel om ondermeer verslag te doen van de 50ste verjaardag van de Belgische kroonprins Filip. Op 15 april hoopt hij dit kroonjaar te vieren. In Blauw Bloed ziet u een interview dat de prins onlangs gaf over zijn naderende verjaardag, de toekomstige opvolging van zijn vader en zijn gezinsleven. Verder in Blauw Bloed een gesprek met Erik Wellens, auteur van het boek 'Prins Filip: Koning op wacht', dat op vrijdag 9 april verschijnt.

Maar er is meer te doen bij onze Zuiderburen. Op 15 april openen de koninklijke serres van Laken tijdelijk hun deuren voor bezoekers. In deze prachtige serres, architectonische kunststukjes van staal en glas, is al menig koninklijk bezoeker ontvangen en de Belgische royals vieren er zelf ook graag een feestje. Couturier Monique Collignon geeft in Blauw Bloed haar mening over de stijl van de Belgische royals, evenals de Vlaamse modeontwerper Stijn Helsen. Hij mag onder andere prinses Claire tot zijn vaste klantenkring rekenen en vertelt alle ins en outs van haar styling en die van andere royals.

In eigen land brengt prins Willem-Alexander een bezoek aan het dorpshuis van Asperen. Het Oranjefonds, waar de prins samen met zijn vrouw beschermheer van is, heeft een financiële bijdrage aan dit dorpshuis geleverd. Prinses Margriet opende in Haarlem Het Duihuis; een regionaal kinderdienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders.

Het vierde deel van de Oranjeroute door Amsterdam staat geheel in het teken van Amsterdam Centraal Station. Historica Reinildis van Ditzhuyzen en erfgoeddeskundige Korneel Aschman tonen onder andere de volledig gerestaureerde koninklijke wachtkamer en vertellen welke vorsten er in het verleden per trein zijn aangekomen op Amsterdam CS.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel


---
Noot voor redactie,