Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pelgrimstocht voor 'Zingen voor je Leven'

Den Haag/Amsterdam, 7 april 2010 - Van 10-17 april 2010 wandelen veertien vrouwen en mannen, die allen op hun eigen manier met kanker zijn geconfronteerd, over een pelgrimspad van Assisi naar Spoleto in Italië, in de voetsporen van Sint Fransiscus. De jaarlijkse wandeltocht wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd door Adventure for Life. Het is voor de deelnemers een actieve manier om hun ervaringen met de ziekte te verwerken. Daarnaast halen ze met de tocht geld op voor het een goed doel. Dit jaar is dat 'Zingen voor je Leven', een landelijk netwerk van inmiddels al twaalf koren, opgericht door Stichting Kanker in Beeld.

Stichting Kanker in Beeld brengt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in aanraking met de mogelijkheid van het expressief en beeldend verwerken van de emoties rondom kanker. Het korennetwerk is een van de activiteiten van deze stichting. In de koren van 'Zingen voor je Leven' wordt samen gezongen door mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Zingen blijkt een goede manier om emoties die met kanker gepaard gaan te uiten en te verwerken.

Sponsoractiviteiten
De deelnemers aan Adventure for Life hopen met de wandelreis zo'n ¤ 30.000 bij elkaar te brengen. Ze laaten daartoe hun prestatie sponsoren door vrienden, familie en het bedrijfsleven. Daarnaast organiseren ze in de aanloop naar de tocht diverse activiteiten zoals benefietconcerten, zangworkshops en wandelingen in Nederland. De sponsoropbrengsten worden gebruikt om de twaalf bestaande koren van 'Zingen voor je Leven' voort te zetten en maakt de oprichting van nieuwe koren mogelijk

Aankomst 17 april op Schiphol
Op zaterdag 17 april arriveren de wandelaars van Adventure for Life op Schiphol en zullen daar verwelkomd worden door hun eigen 'goede doel': tientallen deelnemers van Zingen voor je Leven-koren uit het hele land brengen gezamenlijk enkele liedjes ten gehore. Daarnaast verwacht de organisatie veel familie, vrienden en andere fans van de wandelaars.

Persoonlijke motivatie
Een van de enthousiaste deelnemers aan Adventure for Life 2010 is Anja Goossens: "Zelf heb ik op jonge leeftijd borstkanker gekregen, ik heb familieleden verloren aan kanker en op mijn werk in het UMC St. Radboud (radiotherapie/bestralingen) zie ik dagelijks heftige situaties. Ik ben superblij dat ik mee kan doen met de tocht van Adventure for Life, vooral omdat ditmaal de sponsoropbrengst naar 'Zingen voor je Leven' gaat. Ik vind het goed dat er meer aandacht komt voor de psychosociale invloeden van kanker en weet uit ervaring wat de positieve impulsen van zingen kunnen zijn. Daar zet ik me graag voor in."

www.adventureforlife.nl www.kankerinbeeld.nl


---

Noot voor de redactie,