Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-04- 2010

JEROEN SPITZENBERGER TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 10 april, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.15 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


· Jeroen Spitzenberger speelt de rol van Pier Paolo Pasolini in de voorstelling 'Pier Paolo Pasolini ­ P.P.P.'. Theatermaker Franz Marijnen maakte bij het Nationale Toneel een docudrama over de intrigerende Italiaanse cineast en schrijver, die in de jaren 70 vermoord werd. Betty Schuurman is een van Spitzenbergers tegenspelers.


· De 80 seconden is dit keer van de winnaar van de Sonnema Comedy Tour. Vrijdagavond staan er vijf stand-up comedians in Panama in de finale en een van hen dus de dag erna in Carré.


· Twintig jaar geleden werd Kunstbende in het leven geroepen om jongeren in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. De kern van de organisatie is de landelijke wedstrijd waarin tieners hun kunsten kunnen tonen. Vandaag bestaan er tientallen talentenjachten, maar Kunstbende weet zich nog steeds te onderscheiden. Te gast is directeur Marjolein Rietveld.
· Muziek van de Vlaamse band Absynthe Minded.
· De in 2009 overleden dichteres Fritzi ten Harmsen van der Beek neemt met haar bescheiden oeuvre een belangrijke plaats in de Nederlandstalige literatuur in. In de jaren '50 en '60 was ze de spil van een groep kunstenaars in een Blaricumse villa, daarna leidde ze decennia lang een teruggetrokken bestaan op het Groningse platteland. Uitgever van luisterboeken Maurits Rubinstein nam in 1989 een aantal door haarzelf voorgelezen gedichten op, die nu worden uitgegeven in een luisterboek.
· Lidewijde Paris bespreekt de nieuwste buitenlandse boeken.
· De Virtuele Vitrine met Leoni Jansen.


· Noortje Herlaar won de finale van 'Op zoek naar Mary Poppins' en mag nu schitteren in de musical 'Mary Poppins'. De musical gaat over de ontwapenende en komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. Martine Bijl zorgde voor de vertaling.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.



Ingezonden persbericht