Politie Groningen

Zaterdag 10 april 2010

Provincie Groningen, 10-04-2010

Fietster gewond na val.

WINSCHOTEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval is vrijdagmorgen een 18-jarige vrouw uit Oostwold gewond geraakt. De vrouw reed over het fietspad langs de Oostereinde en kwam ten val doordat haar paraplu in de spaken van haar voorwiel terecht kwam. Ze is met een pijnlijke heup door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Drugsdealer biedt agent drugs aan

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen een 36-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. In de Naberpassage bood de man een agent in burger harddrugs aan. Nadat de diender zich had gelegitimeerd moest de dealer mee naar het politiebureau. Bij fouillering van de verdachte werden naast twee bolletje drugs ook zes dure horloges en een mobiele telefoon aangetroffen. Uit onderzoek kon blijken dat deze goederen afkomstig waren van een inbraak in een woning in Groningen. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een verder onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA - De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Oude Pekela op de Achterweg in deze plaats aangehouden. Agenten zagen de man rijden en controleerden hem. De Pekelder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook reed hij terwijl hij een rijontzegging had. Ook de auto bleek niet APK gekeurd te zijn. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De auto werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een

22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kwam al schreeuwend op surveillerende politieagenten af. Zonder enige aanleiding beledigde hij de agenten met scheldwoorden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Man steelt kinderfietsje

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen op de Goudlaan in Groningen een 18-jarige Stadjer aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de knaap op een wel heel klein roze kinderfietsje met hartjes en bloemetjes reed. Toen dienders hem aanspraken sprong de knaap snel van het fietsje. De man verklaarde het fietsje te hebben gestolen nabij de voetbalvelden van Vinkhuizen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het fietsje is in beslag genomen. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau lopend verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het fietsje en maakt proces-verbaal op.

Auto op de kop in de sloot

WOLTERSUM Bij een eenzijdig ongeval op de Bouwerschapweg in Wolthersum is vrijdagnacht een 18-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De bestuurder van een auto, een 19-jarige man uit Zuidwolde, reed een naast de weg gelegen sloot in nadat de verlichting van zijn auto het had begeven. De auto belandde op de kop in de sloot. Hierbij stootte het slachtoffer haar hoofd tegen het portierraam. Zij klaagde over hoofdpijn en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobiliste aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Kardingerweg een 45-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten hoorden dat de bestuurster reed met een lekke uitlaat. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,4. Ook had zij nog een openstaande boete openstaan. Na verhoor mocht zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor mishandeling aangehouden

TEN BOER - De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Rijksweg in Ten Boer een 46-jarige man uit deze plaats aangehouden. Nadat de man in beschonken toestand was thuisgekomen, werd hij door een schoonzus, een 45-jarige vrouw uit Paterswolde, op zijn gedrag aangesproken. Hiervan was hij niet gediend en er ontstond een worsteling. Agenten constateerden dat de vrouw diverse verwondingen over haar hele lichaam had. Vervolgens werd de verdachte aangehouden, maar deze verzette zich hevig. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Scooterrijder aangehouden voor rijden onder invloed

WINSCHOTEN - Een 25-jarige man uit Heiligerlee is vrijdagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder op de Sint Vitusholt in Winschoten. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,05. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Overval op chinees afhaalcentrum

GRONINGEN - Een onbekende man heeft vrijdagavond een chinees afhaalcentrum aan de Ypemaheerd overvallen. De overvaller liep de zaak naar binnen eiste geld van de 45-jarige eigenaar uit Groningen. Hij liet hierbij een vuurwapen zien. De overvaller nam hierop een geldbedrag weg en verliet de zaak via de achterzijde. Op zoek naar de mogelijke dader stelden agenten direct een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde niet tot de aanhouding van een verdachte. De politie beschikt wel over een signalement van de overvaller. Hij was ongeveer
1.80 m lang, droeg een grijze bivakmuts/sjaal en droeg een grijs jack met lange mouwen. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Overval op textielzaal

OUDE PEKELA - Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag een overval gepleegd op een textielwinkel op de Helling in Oude Pekela. Het tweetal kwam onder bedreiging van een wapen het pand binnen lopen en bedreigden de aanwezige medewerkers. Beide daders gingen er met een geldbedrag vandoor via de achterzijde van de winkel. Er raakte niemand gewond. De politie stelt een onderzoek in. Op het moment dat de overvallers de winkel overvielen bevonden er zich meerdere klanten in de zaak. Mogelijk hebben zij interessante informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Ook andere getuigen zijn gewenst. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Alcomobilist aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige man uit Midwolda aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder op de Grintweg in winschoten. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,0. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

DEN ANDEL- Een 90-jarige vrouw uit Den Andel is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het slachtoffer (woonachtig aan de Oosterweg) liet een man en een vrouw haar woning binnen. De man vertelde het slachtoffer dat hij belangstelling had voor woning en vroegen of ze bij haar de woning en de schuur even van binnen mochten zien. De man hield de 90-jarige aan de praat, waarop de vrouw uit een kast in de achterkamer geld en een pinpas stal. De twee verlieten de woning en reden weg in een grijze/beige gekleurde auto. De bejaarde vrouw vertrouwde het niet en ontdekte de diefstal. De man had een fors postuur, licht getinte huidskleur en ongeveer 45 jaar oud. De vrouw had een klein postuur, licht getinte huidskleur en had een opvallend slecht gebit.

De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat personen die met een smoes aan de deur staan de woning niet binnen.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.