Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 10-04-2010

Onderzoek brand natuurgebied Baggelhuizen

ASSEN - Woensdagmiddag 31 maart heeft een grote brand gewoed in het natuurgebied Baggelhuizen bij Assen. De heidebrand die een groot stuk heide verwoestte, werd rond 15.00 uur gemeld en was tegen 16.30 uur onder controle. Politie Drenthe heeft het incident in onderzoek en is nog op zoek naar aanvullende getuigen.

In het onderzoek naar de toedracht zijn zon 25 getuigen gehoord die op of rond de genoemde tijd en plaats van de brand aanwezig waren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar één getuige die door een aantal mensen is gezien, maar die nog niet door de politie is gehoord. De man kan mogelijk belangrijke informatie hebben over de toedracht van de brand bij Baggelhuizen. Bent u deze getuige, of weet u mogelijk om wie het gaat, laat het ons dan weten.

Signalement

Blanke man Leeftijd 30-40

Donker (zwart/grijs) haar

Lengte +/- 1,8 meter

Normaal postuur

Droeg een ¾ zwarte jas

Bevond zich nabij de stenen schuttersput op het terrein

Ook getuigen die de politie nog niet heeft gehoord, maar wel informatie over dit incident hebben, worden verzocht contact op te nemen met Politie Drenthe via 0900-8844. Anoniem een tip geven, kan ook via de Meld Misdaad Anoniem tiplijn van M (0800-7000).

Vrachtwagen chauffeur door onwelwording overleden ERICA Een 61-jarige uit Harderwijk afkomstige chauffeur van een truck met oplegger is vrijdagavond bij een eenzijdig ongeval overleden. De man reed over de A37, ter hoogte van hm.paal 33.2, toen hij vermoedelijk tengevolge van een onwelwording langzaam via de berm de sloot in reed. Reanimatie door ambulancepersoneel mocht niet baten.

Hardrijders op de bon
HOOGEVEEN Vrijdagmiddag bekeurde de politie twee Hoogeveense hardrijders. Het snelle rijgedrag van een aantal achter elkaar aan rijdende personenautos viel op waarna in de rij autos aangesloten werd. Nadat meerdere autos op verschillende momenten afsloegen bleef de politie achter twee autos rijden. Beide autos reden met een snelheid van 101 km/u binnen de bebouwde kom. Omdat één van de autos afsloeg werd deze op kenteken bekeurd en kon de andere aan de kant gezet worden. De 22-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder werd bekeurd en zijn rijbewijs werd ingenomen.

ZUIDWOLDE Vrijdag vorderde de politie het rijbewijs van een 23-jarige autobestuurster uit Hoogeveen in. Ze reed met een snelheid van 137 km/u over de Leeuwenveenseweg waar maximaal 60/km/u toegestaan is.

NIEUW DORDRECHT Vrijdagavond nam de politie het rijbewijs in van een 19-jarige inwoner van Emmer Compascuum. Deze beginnende bestuurder reed in zijn auto met een snelheid van 116 km/u over de Vastenow waar een snelheid van 50 km/u toegestaan is.

Politie neemt auto in beslag
ASSEN Vrijdagmiddag nam de politie de auto in beslag van een 50-jarige Assenaar. De man, die ondanks een ongeldig verklaard rijbewijs toch in zijn auto over de Fivelingostraat reed, werd aan de kant gezet. Omdat er sprake was van recidive werd na overleg met justitie de auto van de verdachte in beslag genomen en werd er proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw doet aangifte van mishandeling

EMMEN De politie trof vrijdagmiddag op de middenberm van de Hondsrugweg een 27-jarige vrouw uit Emmen met haar 2 kinderen aan. Enkele omstanders hadden zich over haar ontfermd. De vrouw had een hoofdwond en enige kneuzingen in haar gezicht en verklaarde kort daarvoor door haar ex mishandeld te zijn toen ze samen in de auto zaten. Ze wist met haar kinderen de auto te ontvluchten waarna de man er in de auto van door ging. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en de politie stelt een onderzoek in. De man werd niet meer aangetroffen.

Politie neemt geheime zender in beslag
HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmorgen nam de politie in een woning aan de Riegshoogtendijk een geheime zender in beslag. De zoon des huizes, 17 jaar, was aan het zenden maar werd tijdens het oprollen van de zender niet meer aangetroffen. Hij zal binnenkort gehoord worden.

Man aangehouden terzake mishandeling

NOORDSCHESCHUT Vrijdagavond hield de politie een 21-jarige inwoner van Noordscheschut aan. Omdat de man zijn auto regelmatig volgens de buren bij hun voor de woning op de stoep parkeert besloot de bewoner er iets van te zeggen. Na een woordenwisseling verklaarde hij een klap in zijn gezicht gekregen te hebben van de parkeerder. Hierna sprong zijn vriendin er tussen die een trap tegen haar been kreeg. De verdachte meldde zich kort hierna vrijwillig aan het bureau, werd aangehouden en ingesloten.

Alcomobilisten

HOOGEVEEN Vrijdagavond controleerde de politie op Het Haagje een 22-jarige beginnende bestuurder. Deze autobestuurder blies 140 ug/l, kreeg een rijverbod van 1 uur en er werd proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Op de Wilhelminastraat controleerde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige autobestuurster uit Erm. Ze verkeerde onder invloed, 415 ug/l, en kreeg een rijverbod van 3 uren. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 22-jarige Assenaar. Deze beginnende bestuurder blies 315 ug/l. Zijn snelle rijgedrag in het centrum viel op en hij negeerde een inrijverbod bij de Brinkstraat. Op de Torenlaan werd hij gecontroleerd. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd.

Alcohol en eenzijdig ongeval

GIETEN Zaterdagmorgen kwam een 29-jarige beginnende bestuurder uit Veendam op de N33 na een inhaalmanoeuvre met zijn auto via de berm in een sloot tot stilstand. Hij kwam met de schrik vrij. Na onderzoek bleek de bestuurder onder invloed, 690 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof

EMMEN - Vrijdagavond, even voor middernacht, werd een 27-jarige vrouw uit Emmen op het fietspad, gelegen naast de Hondsrugweg, door een onbekende man overvallen. De vrouw, die daar liep, zag de dader uit het fietstunneltje komen lopen en haar achterna lopen. Onverwachts griste de man de tas van de vrouw weg en nam de benen en stak de Hondsrugweg over. De dader is een man tussen 18 en 25 jaar oud, lengte tussen 1.75 en 1.80, hij had een slank postuur en was geheel in het zwart gekleed en droeg een zwarte trainingsbroek. De jas die ook zwart van kleur was had een lengte tot op het dijbeen en de dader had de capuchon van de jas op.
De politie wil graag met u in contact komen als u meer weet over deze zaak. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Onder invloed verkerende vechtersbaas aangehouden EMMEN In een woning aan de Danackers liep een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de hand. Hierbij sloeg de 44-jarige bewoner zijn 51-jarige zuster enkele keren in het gezicht. Een 24-jarige man sprong tussen beide en liep ook klappen op. Hij werd tevens in zijn teen gebeten door de 44-jarige bewoner die door de politie werd aangehouden en werd ingesloten. Hij bedreigde een politieman met de dood. Voor de mishandeling en de bedreiging zal proces-verbaal opgemaakt worden. Het trio woont allen op dit adres.

Vreemde gast op de A37

COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie op de A37 een 39-jarige man uit Ter Apel aan. Deze liep daar terwijl zijn auto dwars stilstond op de rijbaan. Passanten gaven aan dat de man daar met een zaklamp liep te schijnen. De man reageerde erg verward en agressief op het aanspreken en toen getracht werd zijn verkeersgevaarlijke auto van de rijbaan te verwijderen werd hij erg agressief en moest uiteindelijk door meerdere politiemensen in bedwang worden gehouden. Tijdens de worsteling raakten twee politiemensen gewond aan hun armen. De oorzaak van zijn gedrag is onbekend. Van de man werd een bloedproef genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie houdt vervelende Hoogevener aan

HOOGEVEEN Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker werd op de Raadhuisstraat een 19-jarige Hoogevener aangehouden. Deze had kort daarvoor een geparkeerde auto in die straat vernield. De auto had krassen en deuken aan de zijkant. De verdachte was zwaar onder invloed.

Inbraken in vrachtautos

ROGAT In de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Industrieweg dat er maar liefst in 9 vrachtautos ingebroken was. Bij de voertuigen was een ruit vernield waarna de portier geopend kon worden. Wat de buit is, is nog niet bekend.

Brand in sportzaal
ZUIDWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag is er vermoedelijk brand gesticht in het voormalige oude badhuis aan het Sportlaantje. Het gebouw wordt door meerdere sportverenigingen en scholen gebruikt. De brand die aan de buitenkant is ontstaan, is vermoedelijk aangestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.