Anniek Pheifer ambassadeur van Heifer Nederland

10/04/2010 12:12

Stichting Heifer Nederland

Kamerik, 9 april 2010 - Op vrijdag 9 april hebben actrice Anniek Pheifer en Rian Fokker, directeur van Heifer Nederland, op boerderij de Beekhoeve in Kamerik een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Anniek gaat zich als ambassadeur inzetten voor Heifer Nederland, een ontwikkelingsorganisatie die boerengezinnen in Afrika en Oost-Europa ondersteunt door het opzetten van veehouderijprojecten. Arme, maar ondernemende boeren en boerinnen ontvangen dieren - koeien, schapen, geiten, kippen, bijen - waarmee ze een betere voeding en een zeker inkomen kunnen opbouwen.

Anniek wil Heifer graag steunen, omdat ze het belangrijk vindt dat mensen in ontwikkelingslanden een kans krijgen zich uit de armoede te werken. Anniek: "Door mijn rol in de film First Mission heb ik ondervonden hoe ontzettend belangrijk ontwikkelingswerk is. Heifer spreekt me enorm aan vanwege de directe en praktische hulp die de stichting biedt."

Als startsein voor de samenwerking molk Anniek een koe. Ze werd bijgestaan door Samuel Yaw Ofori, een boer uit Ghana, die dankzij Heifer Nederland een succesvol boerenbestaan heeft op kunnen bouwen in zijn land. Samuel, die 3 jaar geleden een koe van Heifer ontving, volgt momenteel een cursus melkveehouderij in Oenkerk, Friesland. Samuel: "Ik ben altijd al ambitieus geweest. Heifer heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn ambities waar te maken."

Heifer ziet in Anniek de ideale ambassadeur om de stichting bekender te maken bij het Nederlands publiek. Rian Fokker, directeur Heifer Nederland: "Heifer Nederland is bijzonder trots dat Anniek ons werk onder de aandacht wil brengen bij een groter publiek."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.heifer.nl