Gemeente Brummen


Gemeentelijke compostactie: zaterdag 10 april

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-04-2010)

In 2009 leverden de inwoners van gemeente Brummen gemiddeld 96 kg groente-, fruit- en tuinresten (GFT) per persoon in. En dat is fijn, want van al het GFT dat Berkel Milieu ophaalt, wordt bij VAR in Wilp-Achterhoek groene energie en compost gemaakt. Om de inwoners te bedanken voor het scheiden van GFT, organiseren de gemeente Brummen en Berkel Milieu op zaterdag 10 april weer een speciale Compostdag.

Iedere bezoeker kan gratis maximaal vijf zakken met 20 liter GFT-compost ophalen. Zo genieten zij deze zomer van een prachtige tuin of kleurrijk balkon met compost van hun eigen GFT!

Ook dit jaar hebben weer veel verenigingen zich aangemeld om op 10 april een handje te helpen. Paardrijvereniging Veluwezoom en Sportclub Brummen zijn uiteindelijk uitgekozen om te helpen de compost uit te delen.

Groene energie en compost
Sinds vorig jaar heeft VAR een speciale GFT-vergister in gebruik. Als de installatie op maximale capaciteit draait, levert deze stroom voor 7.000 huishoudens. Een ander gedeelte van het GFT-afval wordt omgezet in compost. Ook het restproduct uit de vergister wordt weer verwerkt tot compost. Compost dat u nu cadeau krijgt!

Inwoners kunnen hun gratis compost ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur op de volgende locaties:

Brummen: Depot Brummen, Arnhemsestraat 53a.
Eerbeek: Depot Eerbeek, Ringlaan 3a.

Meer informatie vind je op www.afvalvrij.nl of www.berkelmilieu.nl.