Gemeente Haaren


Aanlevering groenafval milieustraat Haaren

Aanlevering groenafval milieustraat Haaren

Groenafval

Om de doorstroming en afhandeling op de milieustraat in goede banen te leiden, is in 2007 een zogenaamd `acceptatiereglement milieustraat' vastgesteld.

In dit reglement staat ondermeer dat op de milieustraat een maximale snelheid van 10 km/uur geldt, dat het betreden van de "milieustraat" op eigen risico geschiedt en dat kinderen jonger dan 12 jaar in de auto moet blijven. De meest voorkomende afspraken zijn bij de toegangspoort van de milieustraat ook in verbodsborden weergegeven.

Een afspraak die tot nu toe weinig aandacht kreeg is het feit dat er een maximale hoeveelheid afval per keer mag worden aangeleverd. De maximale toegestane hoeveelheid per keer is de inhoud van een voertuig (rijbewijs B) met tandemasser. Deze hoeveelheidbeperking is vastgesteld om te voorkomen dat personen dusdanig veel afval in één keer aanleveren dat de aanwezige container of stortvak snel vol raakt. Dit kan voor de andere afvalaanbieders tot overlast leiden. Concreet betekent dit dat grote hoeveelheden afval (groter dan de inhoud van een tandemasser) én voertuigen waarvoor een ander rijbewijs dan B noodzakelijk is, niet meer op de milieustraat mogen komen.

Vanaf 10 april 2010 zullen alle voertuigen, met een hoeveelheid afval groter dan een tandemasser, op de milieustraat worden geweerd. Tevens zullen voertuigen, waarbij een ander rijbewijs dan B is vereist (ondermeer landbouwvoertuigen en vrachtwagens), op de milieustraat worden geweerd.