Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 10-04-2010

Jongens verdacht van vernielen autos

OOSTERHOUT: Vrijdagavond heeft de politie aan de Heer Arnoudstraat drie minderjarige jongens uit Oosterhout aangehouden. Het drietal van 14, 15 en 15 jaar oud wordt verdacht van vernieling van autos. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Rond 21:30 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding een groep jongens autos aan het vernielen was, waarbij zij over autos heen liepen. Een gedupeerde autobezitter wees het drietal aan als verdachte. Uit onderzoek blijkt dat er minstens vier autos beschadigd zijn. De eigenaren zijn benaderd voor het doen van
aangifte. De jongens zijn in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt steekpartij

WAALWIJK: De politie stelt een onderzoek in naar een steekpartij die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats heeft gevonden aan de Stationsstraat in Waalwijk. Een 41-jarige inwoner van Waalwijk raakte daarbij gewond aan hals en rug en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen op de intensive care. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er rond 01:15 uur onenigheid is ontstaan voor een horecagelegenheid aan de Stationsstraat tussen dader en slachtoffer. De problemen begonnen toen de nog onbekende dader de Waalwijker bijna omver fietste. Tijdens een vechtpartij die vervolgens ontstond werd het slachtoffer meerdere keren gestoken. Het signalement van de dader betreft een negroïde man, kort kroes haar, gekleed in een zwart glimmend jack, rijdend op een omafiets. Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt straatroof

RIJEN: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een beroving aan de Mariastraat van een 59-jarige inwoonster van Rijen. De vrouw fietste rond 19:10 uur over de Mariastraat in Rijen. Een nog onbekende jongen op de fiets kwam naast het slachtoffer fietsen en heeft hardhandig de schoudertas van haar schouder getrokken. Daarbij kwam de vrouw ten val. De politie stelt een onderzoek in en heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Man (34) aangehouden voor huiselijk geweld

WAALWIJK: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Oranjestraat in Sprang-Capelle een 34-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld.

Zaterdagmorgen ging hij bij zijn 43-jarige ex-vriendin op bezoek. Na enige tijd ontstond een ruzie in de woning, waarbij hij met een mes instak op zijn ex. Zij raakte daarbij licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Twee vriendinnen, die ook aanwezig waren, probeerde tussen beide te komen. Daarbij raakte één van hen licht gewond. De drie slachtoffers hebben aangifte gedaan van poging doodslag of bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 10-04-2010 14:29 | © Regio Midden en West Brabant |