Gemeente Achtkarspelen


Politie verhuist naar gemeentehuis in Buitenpost

De politie verhuist op 14 april van het politiebureau aan de Kerkstraat naar het gemeentehuis aan de Stationsstraat 18 in Buitenpost. Hier wordt een servicevestiging geopend waar burgers met al hun politiezaken terecht kunnen.

Voor het serviceloket van de politie gelden dezelfde openingstijden als voor het gemeentehuis. Van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Men kan bij het loket terecht voor informatie of voor het doen van een aangifte. Uiteraard kan ook altijd een afspraak met de buurtagent gemaakt worden op deze locatie, of een andere locatie naar keuze. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

De verhuizing maakt deel uit van de nieuwe huisvestingsplannen van politie Fryslân. Naast het feit dat bij de politie bezuinigd moet worden en met de verhuizing de kosten van het onderhoud van een kostbaar bureau worden bespaard, gaat de politie nog meer samenwerken met partners. In Buitenpost gebeurt dit door letterlijk bij een partner, de gemeente, in te trekken.

De medewerkers die primair werkzaam zijn in de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen krijgen een werkplek in het gemeentehuis. De rest van de medewerkers verruilt de werkplek voor een ander politiebureau in de omgeving. De burger hoeft dus niet mee te verhuizen maar kan nog gewoon in Buitenpost terecht. Tot 14 april nog op het politiebureau aan de Kerkstraat, vanaf 14 april op het gemeentehuis in Buitenpost, Stationsstraat 18.