Evangelische Omroep


-foto-
(c) EO / Dik Nicolai
Toelichting: De Nederland Zingt-dag van de EO stond geheel in het teken van het Paasfeest. De dag bestaat uit samenzang, toespraken en muzikale optredens. Onder andere Marcel en Lydia Zimmer (foto) traden op. Zij zongen het prachtige Onze Vader samen met de ruim 11.000 aanwezigen.


EO VIERT NEDERLAND ZINGT-DAG MET RUIM 11.000 BEZOEKERS Jaarbeurs Utrecht, 10 april

Meer dan 11.000 bezoekers beleefden een prachtige muzikale dag in de Jaarbeurs Utrecht onder het thema 'Omdat Hij leeft - Nederland Zingt na Pasen'. De jaarlijkse Nederland Zingt-dag van de EO staat sterk in de belangstelling. Weken voor het event waren de toegangskaarten al uitverkocht. 'Ik denk dat veel mensen het als een enorme stimulans ervaren om met elkaar een groot christelijk feest te vieren. Als je nu hier op de dag om je heen kijkt zie je allemaal enthousiaste mensen die geweldig genieten van massale samenzang onder begeleiding van top-musici, luisteren naar bekende sprekers en elkaar ontmoeten,' zegt Rob Barzilay, een van de eindverantwoordelijken van de dag. Delen van het programma zijn 24 april en 15 mei op televisie te zien in de uitzendingen van Nederland Zingt.

Dit jaar markeerde een bijzondere opening het begin van het evenement. In een donkere stille zaal zong Lucas Kramer solo het openingslied 'U heft mij op', waarna een kinderkoor uit de zaal hem verrassend bijviel en het geheel uitgroeide tot een prachtige massale samenzang. Ook 'Feest der herkenning', een mix van vertrouwde en nieuwe liederen met afwisselend solo en samenzang, werd enthousiast ontvangen.

Als sprekers traden ds. Arie van der Veer, EO-presentator Andries Knevel en ds. André Priem op. Zij spraken over de kracht van het Paasfeest en hoe hen dat in hun leven motiveert. Omroepblad Visie vierde op de dag het veertigjarig bestaan. Enkele abonnees van het eerste uur waren de hele dag als VIP-gast aanwezig.

Muzikale medewerking verleenden onder andere het koor Forever Worship en Brassband Waldsang. Ook kinderkoor De Bromvlieg uit Zwolle trad op en solisten Marcel & Lydia Zimmer, Miranda de Vlieger en Mariette Oelderik.
---
Noot voor redactie,