De Tynje loopt uit voor talenten Friestalige Jesus Christ Superstar


DE TYNJE (TIJNJE), 20100407 -- In het kader van het 100-jarig officiële bestaan van het dorp De Tynje, wordt er in De Tynje druk gerepeteerd aan de Friestalige productie Jesus Christ Superstar. De gehele winterperiode zijn ruim 115 dorpsgenoten zeer actief bij dit unieke project betrokken. Nu het voorjaar is aangebroken en de premièredatum dichterbij komt, is het voor spelers en muzikanten tijd om afscheid te nemen van de repetitie ruimtes zoals kerk, dorpshuis, cafézaal en bedrijvenloods.

Op zaterdag 10 april zal de gehele cast en orkest naar Buitenpost afreizen, de woonplaats van de muzikale leiding, voor de eerste buitenrepetitie. Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Na acht maanden binnen te hebben gerepeteerd, gaan de repetities in de open lucht verder.

De commissie heeft gedacht om als beloning de cast en orkest op een verrassende en ludieke manier hier naar toe te brengen. Niet bij de première, maar reeds nu rijdt de limousine voor en zullen ze als echte sterren worden vervoerd. Vertrek 9.00 uur bij sportpark De Kampen, Breewei 6-A.

Ook u als media, nodigen wij uit voor deze happening.
Na 12 april zullen de wekelijkse repetities plaats vinden op de uiteindelijke speellocatie waar vanaf die datum ook hard gewerkt zal worden aan een imposant decor.

De Tynje 100





Ingezonden persbericht