Ilfari presenteert nieuwe collectie


Dutch Design van 11 tot en met 16 april 2010 op beurs Light+Building

ERP / FRANKFURT, 20100409 -- De modellen van verlichtingsmerk Ilfari worden door internationale media bestempeld als `eigenzinnig' en zelfs 'excentriek'. Ook de nieuwe modellen voldoen 100% aan die van buitenaf opgelegde `norm'. De nieuwe collectie wordt tijdens light+building gepresenteerd.

Wat gebeurt er in de Secret Club?
Een opvallend item in de collectie is 'Secret Club'. Elementen van chromen schijven die naar beneden lijken te tuimelen. Binnenin deze elementen: kristal, zichtbaar maar niet helemaal; intiem. Vandaar ook de naam Secret Club. Buiten heerst sereniteit en stilte. Binnen heerst een spel van licht opfonkelende Swarovski kristallen. Secret Club: closed outside, party inside.

Rillingen
Kenmerkend aan de modellen van Ilfari is dat verschillende tijdperken en stijlen er elkaar in ontmoeten; om samen te smelten tot een nieuwe stroming, die ondefinieerbaar is. Een goed voorbeeld daarvan is de Shivers. Ook nieuw. Vanuit een strak vormgegeven omgekeerde koepel wordt het licht omhoog geworpen tegen een statig plafondornament. Het licht wordt teruggeworpen en kaatst tegen de royale Swarovski kristallen die lijken te zweven in het ornament.

Lancering op Light+Building
Voor de 8e opeenvolgende keer presenteert Ilfari haar collectie op internationale shows als Light+Building in Frankfurt en Euroluce in Milaan, de meest toonaangevende beurzen op het gebied van licht en design. In haar jonge bestaan groeide Ilfari uit tot een van de uitdragers van het zo befaamde Dutch Design. De lichtobjecten van Ilfari kom je wereldwijd tegen.

Ilfari