Ingezonden persbericht


Persbericht maart 2010

"Laat u verleiden tot een (streek)museumstuk".

Dit thema staat centraal tijdens het landelijke Museumweekend, 10 en 11 april. Eén van de musea waar u tegen gereduceerd tarief naar toe kunt is De Kruidhof in Buitenpost.

Laat u verleiden tot een heerlijke wandeling in De Kruidhof. Er is informatie over streekproducten, de teelt hiervan en een bijzondere collectie zaden van streekproducten in het tuincafé van De Kruidhof.

Streekproducten staan centraal in het Museumweekeinde van De Kruidhof. Als we iets verder in de tijd zijn dan zijn ook daadwerkelijk de gezaaide producten in al hun schoonheid te aanschouwen. Wâldgieltjes, Kollumerpronkbeantsjes en de typische wâldbeantsjes. Tot die tijd worden de zaden en teeltwijzen tentoongesteld in de jubilerende Kruidhof.

In 2010 bestaat De Kruidhof 80 jaar en zullen alle evenementen in het teken staan van dit jubileum. Er is een tentoonstelling in de tuinen te zien van 80 jaar De Kruidhof en ook in het tuincafé kunt u bijzondere foto's van weleer bekijken.

Momenteel kunt u in De Kruidhof vooral genieten van misschien wel duizend lentebloemen: in de Bostuin staan de stinzenplanten te bloeien en vormt daslook een geurig wit tapijt. In de Muziektuin en de Vlindertuin bloeit de Helleborus of Kerstroos in alle mogelijke schakeringen van wit tot een bijna zwart rood. Narcissen vormen een gele zee achter de Keukenkruidentuin en overal bloeien heesters en bomen. Door de lange winter van dit jaar is alles wat later dan vorig jaar, maar u kunt tot eind april profiteren van de lagere toegangsprijs. Neem ook een kijkje bij de nieuwe Heemtuin en zie hoe ver we zijn met de opbouw van de Educatieve speeltuin. Tijdens of na de wandeling kunt u even neerstrijken in het tuincafé "De Uithof". Een kopje koffie of thee met het speciaal ontworpen jubileumgebakje gaat er vast wel in.

Ook de cadeauwinkel "Fluitenkruid" is weer open. Daar worden behalve bloemzaden en tuinboeken ook cadeauartikelen verkocht die door mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn gemaakt en ingepakt. Een cadeau voor uzelf of een ander is snel gevonden. En in de Verkooptuin kunt u terecht voor een keur aan vaste planten en kruiden voor uw eigen tuin of balkon.

Openingstijden: zaterdag 10 april van 10 tot 17 uur en zondag 11 april van 12 tot 17 uur.