Ingezonden persbericht


Nationaal Museumweekend en Kasteel Hoensbroek

Gratis entree op zaterdag 10 en zondag 11 april

Tijdens het Nationaal Museumweekend op zaterdag 10 en en zondag 11 april kunt u Kasteel Hoensbroek gratis bezoeken, een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met dit historische gebouw. Dat kan op beide dagen tussen 10 en 17.30 uur. Kasteel Hoensbroek vindt u in de Klinkertstraat 118 in Hoensbroek, parkeren is gratis. Het kasteel is prima toegankelijk, er is zelfs een aparte lift voor wie minder goed ter been is.

Campaign for Drawing
Het Nationaal Museumweekend biedt bezoekers aan het kasteel tevens de kans om deel te nemen aan 'Campaign for Drawing', een internationaal evenement i.s.m. het Huis van de Kunsten Limburg en zeven Limburgse musea. De campagne wil jong en oud warm maken voor het tekenen en hen verleiden om zelf aan de slag te gaan met krijt, potlood, verf, houtskool en andere materialen. Studenten van de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht helpen de museumbezoekers graag om hun tekentalenten te ontdekken. 'Campaign for Drawing' in Limburg heeft als thema De Kunst van het Verleiden. In Heerlen nemen behalve Kasteel Hoensbroek ook het Thermenmuseum en Schunck* deel.

Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek is een van de grootste kastelen van Nederland. U kunt er meer dan veertig stijlvol ingerichte kamers bezoeken. Het ademt de sfeer van verre verledens en grote avonturen met zijn grachten, de geheime kamer, middeleeuwse toren (donjon) en sfeervolle balzaal. Met behulp van van een informatieboekje kunt u zelfstandig door de gangen en vertrekken dwalen, ook is het mogelijk om deel te nemen aan een spannende speurtocht voor jong en oud. Met Hemelvaart en Pinksteren is er een groots opgezet riddertoernooi en van juni t/m oktober wordt er het grootste Zandsculpturen Festival van Nederland gehouden met metershoge beelden.