Gemeente Barendrecht

Jeugd verfraait fietstunnel:

Feestelijke onthulling graffitikunstwerk in Park Buitenoord

BARENDRECHT (woensdag 7 april 2010) - Zaterdag 10 april 2010 onthult Marjo Klaassen, directeur van de Focus Beroeps Academie aan de Botter, om 13.00 uur een graffitikunstwerk in de fietstunnel tussen de Buitenlandse Baan en Park Buitenoord. Het kunstwerk is een initiatief van een groep jongeren, met als doel het verfraaien van de gemeente. De gezamenlijke partners van Wijkregie ondersteunen dit initiatief. Wijkregie heeft tot doel samen met haar partners de leefbaarheid in alle wijken van de gemeente te vergroten.

Park Buitenoord heeft regelmatig last van vandalisme, waaronder graffiti. Dit leidt tot ergernis bij de gebruikers van het park en omwonenden. Om deze problemen aan te pakken heeft een groep jongeren het initiatief genomen om de tunnel ter hoogte van de Botter een opknapbeurt te geven. Samen met het jongerenwerk van de Stichting Alle-r-hande en drie kunstenaars zijn zij aan de slag gegaan met een graffitikunstwerk op grote panelen. Gebiedsregisseur Arjen van Breugel noemt het initiatief 'een mooi voorbeeld van wat Wijkregie kan betekenen voor de buurt. De behoefte aan een legale graffitiplek is voortgekomen uit het gebiedsoverleg in de wijk Buitenoord. Het project is onder begeleiding van de partners binnen Wijkregie, de BOBO (Bewoners Organisatie Park Buitenoord en Omgeving), de Focus Beroeps Academie, jongerenwerk, politie en gemeente, tot stand gekomen'.

Samen leven met de jeugd

Dit initiatief van de Barendrechtse jeugd sluit prima aan bij het motto van de gemeente voor 2010 'Samen leven met de jeugd'. De resultaten van het Barendrechtse jongerenbeleid worden steeds zichtbaarder. Zo is de loungebus al anderhalf jaar een groot succes. Daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van de sleutelwerkplaats, de sport- en spelbus rijdt rond en de gemeente is in overleg met diverse bewonersgroepen over locaties voor jongeren.


Noot voor redacties