FNV


* Verkiezingen 2010

8-4-2010

Werkende armen zaterdag in Rondom Tien

Nederland kan er niet meer omheen: we hebben een groeiende groep werkende armen. Mensen die in de VS de working poor worden genoemd. Het programma Rondom 10 gaat zaterdagavond over dit pijnlijke onderwerp (NCRV Ned 2 om 21.10).

Nederland telt ruim 300.000 `werkende armen'. Ook met een betaalde baan kunnen mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Ze leven een onzeker bestaan. Ze liggen wakker omdat de wasmachine het dreigt te begeven of omdat ze de sportclub van de kinderen niet kunnen betalen. Moeten we de werkende armen helpen of moeten mensen zelf meer initiatief nemen? Willen we een verzorgingsstaat waarbij er voor een sociaal vangnet wordt gezorgd of is het ieder voor zich en wordt het survivalof the fittest?

In de uitzending veel werkende armen, onder anderen schoonmakers en geportretteerden uit het boek en de tentoonstelling `Onzeker bestaan' van de FNV. Ook aanwezig zijn de columnisten Heleen Mees en Marcel van Dam, oud-kamerlid Arend Jan Boekestijn (VVD) en Ans Pelzer van de Vakcentrale FNV.