MBO raad

Studenten op stage naar wereldtentoonstelling in Shanghai

09-04-2010 - Zo'n tachtig mbo- en hbo-studenten vertrekken zaterdag 10 april naar de Wereldtentoonstelling in Shanghai. Ze gaan voor drie tot zes maanden stage lopen bij het Nederlandse paviljoen Happy Street op de wereldtentoonstelling World Expo. De Nederlandse studenten zijn afkomstig van mbo-instellingen en Hogescholen uit het hele land. In het Nederlandse paviljoen bekleden de studenten diverse functies, zoals chef kok, gastheer voor VIP's en camerajournalist. Het gaat om een buddyproject, waarbij een Nederlandse en Chinese student aan elkaar gekoppeld worden. Marina de Frankrijker studeert Facilitair Management aan de Haagse Hogeschool.

In Shanghai fungeert ze als assistent-inkoper. `De Chinese economie groeit keihard. Als je het wilt maken in het bedrijfsleven, moet je daar nu zijn. Ik wil later misschien wel werken in China.'

152 Nederlandse en 162 Chinese studenten bemannen in totaal het Nederlandse paviljoen. De tweede groep Nederlandse studenten vertrekt in juli. Het is de eerste keer dat op deze manier een internationale samenwerking tussen Nederlandse en Chinese studenten tot stand wordt gebracht. Door deze unieke samenwerking leren studenten veel van elkaars cultuur en vakmanschap.

Voorbereiding
De studenten zijn de afgelopen maanden voorbereid door Skills Netherlands, een stichting die het belang van vakmanschap promoot. Zo hebben ze de studenten Chinese taallessen en cultuurtrainingen gevolgd en hebben ze door teambuilding het team leren kennen.

De vakinhoudelijke stagebegeleiding in Shanghai wordt gecoördineerd door de MBO Raad, de belangenvereniging van alle mbo -instellingen in Nederland. Op het Nederlandse paviljoen sturen ruim 40 professionals de studenten aan, waaronder medewerkers van Maison van den Boer en De Vries en Partners.

De studenten zijn tijdens hun stage te volgen op www.holland-expo2010.nl.

Meer informatie
Marije Hulsbosch, perswoordvoerder: 0348-75 35 38 / 06-50 27 26 73 of m.hulsbosch@mboraad.nl.

Bron/Auteur: Webredactie