Laat je verleiden door een museumstuk


Museumweekend in Kranenburgh

BERGEN NH, 20100319 -- Op 10 en 11 April vindt de 29e editie van het Museumweekend met het thema "De kunst van het verleiden" plaats. Ook dit jaar heeft museum Kranenburgh een speciaal programma vol verleidelijke activiteiten én de entree is gratis.

Programma
Het hele weekend is de tentoonstelling "1900-1950, uit onze collectie" te bezichtigen. Het is één van de laatste tentoonstellingen in villa Kranenburgh. Voor de verbouwing tot Nieuw Kranenburg van architect Dirk-Jan Postel. De tentoonstelling is een goede weerspiegeling van de eerste helft van de twintigste eeuw. Aan bod komen onder andere Leo Gestel, Matthieu en Piet Wiegman, Harrie Kuijten, Arnout Colnot en Dirk Filarski. Op de expositie zijn tevens latere werken te zien van Bergense kunstenaars zoals beelden van Jeanne Bijlo-Kouwenaar en John Raëdecker.

Kinderen
Op zaterdag en zondagmiddag is er vanaf 14.00 uur voor de kinderen van 6 tot 12 jaar verscheidene activiteiten georganiseerd in het tuinhuisje van het museum zoals:
-portretten tekenen en schilderen en versieren met kralen en pailletten
-met een koffertje op reis door het museum
-een workshop sieraden maken
Entree ¤ 2,50

Zaterdagavondfilm
`Girl with a pearl earring' met Colin Firth en Scarlet Johansson. Een onbekend meisje wordt geschilderd door Johannes Vermeer van Delft in 1665: 'Het meisje met de parel'. Over de schilder is heel weinig bekend en over zijn model helemaal niets. De film staat onder de betovering van het schilderij, en ademt dezelfde breekbare sfeer van stilte en sensualiteit. Aanvang 21:30 uur, Entree ¤ 5,00

Taxatiedag
Op zondag 11 april vinden er weer taxaties plaats 14.00-17.00 uur
alleen op inschrijving! Reserveren: 072-5898927

Juwelen: Klaas Martijn Akkerman, juwelenhistoricus& taxateur (van Avro Kunst& Kitsch)

Schilderijen: Renee Smithuis & Arnold Ligthart

Kijk voor het volledige programma van het museumweekend op
www.museumkranenburgh.nl





ingezonden persbericht